Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1581 kez okundu.
Yazının Tarihi :   03 Ocak 2022 - 16:58:19

ŞAİR GÜLSER HÜNÜK EBEEİ ALEME VASIL OLDU.

Büyüt
Küçült
ŞAİR GÜLSER HÜNÜK EBEEİ ALEME VASIL OLDU.

Hikmet Okuyar

 

ŞAİR GÜLSER HÜNÜK EBEEİ ALEME VASIL OLDU.. / Hikmet Okuyar

*

Isparta, Uluborlu Çarşı esnafından Şapkacı Numan Hünük kızı, Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği, Isparta Musiki Derneği ve İLESAM üyesi olan Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu, Güzel Sanatlar Öncüsü Öğretmen Gülser Hünük; 01 Ocak 2022 de vefat etmiştir. Cenazesi 02 Ocak 2022 öğle namazını müteakip Musluk Camisinden ebedi aleme uğurlanmıştır.  Allah’tan rahmet etsin mekanı cennet olsun..Ailesine, komşularına, yakınlarına, Uluborlulu hayranlarına, öğrencilerine, öğretmen arkadaşlarına, şiir dünyamızdaki gönül dostlarına  yakınlarına başsağlığı dileriz.. Hikmet Okuyar Şema Gönüllüleri Başkanı, Şebingülü Bahçeleri Kurucusu..Dağların ve Çobanların Şairi.

......

Gülser Hünük Kimdir ?

’’ ...Ispartanın Uluborlu ilçesinde doğdu. İlkokulu Uluborlu Atatürk İlköğretim (1966); ortaokulu Uluborlu Ortaokulunda okudu (1969). Kütahya Kız İlk Öğretmen Okulundam mezun olduktan sonra (1972), yükseköğrenimini İzmir Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı (1977). Yalvaç, Eğirdir, Denizli gibi il ve ilçelerde Türkçe öğretmenliği yaptı. 2006’da Denizli Kazım Kaynak Lisesinde idarecilik görevi yaparken emekli oldu.

Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği ve İLESAM üyesi olan sanatçı edebi çalışmalarına hâlen devam etmektedir.

Şiir yazmaya henüz öğrenciyken ortaokul yıllarında başlayan Hünükün ilk şiirleri yine bu sıralarda duvar gazetelerinde yayımlandı. Ulusal ve basılı bir yayında yayımlanan ilk şiiri ise 1995te Denizli Gazetesinde çıkan “Ağlatan Şarkı” adlı şiiridir. Şairin ilk şiir kitabı Yaşamak Sevmektir ise 2011 yılında yayımlandı. Şiire gönül verdiği ilk yıllarda Yahya Kemal Beyatlı, Cahit Külebi, Cahit Sıtkı Tarancı gibi şairlerden etkilenen şairin poetik gelişiminde Buca Eğitimden hocası İ. Zeki Burdurlunun ayrı bir yeri vardır.

Daha çok doğaçlama şiirler yazan Hünük, halk şiiri temalarını ele aldığı şiirlerinde hece veznini kullanırken, aşk ve yalnızlık gibi bireysel konuları işlerken serbest şiir tarzını tercih etmiştir. Toplumsal aksaklıklar, bireysel gönül kırgınlıkları, sevgi şiirlerinde en çok görülen temalardır ve bunlar didaktik bir edayla işlenir.

Düzyazı çalışmaları da olan sanatçının Oluşum ve Akdeniz gibi süreli yayınlarda yazıları yayımlanmaktadır. Henüz bir kitapta toplanmayan düz yazılarında çoğunlukla hayatın ufak sorunları konu edilmiştir. Sanatçının düz yazılarında, akıcı bir dil kullandığı görülür.

“Özledim” şiiri Erdoğan Ateş tarafından segâh makamında bestelenen şairin, “”Aşk Olsun” şiiri ise halk ozanı Hilmi Özdemir tarafından türkü formunda bestelenmiştir.

Kaynakça

Akpınar, Soner "Gülser Hünük ile 24.01.2019 tarihinde yüzyüze yapılan mülakat"

Hünük, Gülser (2017). Dokunsun Güne Kalbin, "Özgeçmiş". İstanbul: Balkan Aydınları ve Yazarları Yayınları.

Hünük, Gülser "Sevgiyle Günümüz Daha Güzel...". Akdeniz Gazetesi. 04.06.2014 ’’ .

--

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir