Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1488 kez okundu.
Yazının Tarihi :   11 Mart 2022 - 12:20:35

'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik bir iyilik hareketidir'

Büyüt
Küçült

Eyüphan Kaya

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DÜSEM)in düzenlediği Manevi Danışmanlık ve Rehberlik sertifika takdim töreni Diyanet Gençlik Merkezinde yapıldı.

Sertifika takdiminden önce hocalarımız MDRnin önemine vurguda bulundular.

Bazı hocalarmızın konuşmaları özetle şöyle oldu.

MDR.Müberra Aktürk

Merhaba arkadaşlar ben Manevi Danışmanlık ve Rehberlik uzamnıyım, sahada size çok ihtihaç var,

2015 ylında Diyanet ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı, Kredi Yurtlar Kurumu ile Diyanetin protoplu da vardır,

Ben Dicle İlahiyat mezunuyum, MDR için yüksek lisansımı 19. Mayıs üniversitesinde yaptım. 7 yıldır gençlerle bir aradyız.

Diyanet gençlik Merkezimizde Kuranı Kerim dersi, Diksiyon dersi, Arapça desrleri veriyoruz, Çarşamba günleri de ev yemeklerini gençlere ikram ediyoruz.

Uygun vakitlerde manevi değeri olan muziklerle ruhen dinleniyoruz.

Gönüllü hocalarımızla birlikte sabah 9 akşam 18e kadar buradayız, başka başka kurslar veriyoruz. Adabı muaşeret derslerimiz var, aile derslerimiz var.

Sabah namazları buluşmaları yapıyoruz. Hayatta namaz kılmayan bir öğrencimiz sabah namazı buluşması için o gece sabaha kadar yatmadığını söylemişti. Galiba hayatında unutamayacak bir hadise olacak.

Yaradanın ve yasaların bize verdiği vazife dahilide bu çalışmaları yapmakla yükümlüyüz. Dedi.

İlahiyat Dekanı Prof.Dr.Musa Bağcı

Üniversite olarak manevi danışmalık ve rehberlik alanında yüksek lisans ve doktora programılarını açmamız lazım.

Bu programı verecek kalitede hocalarımız da var, bu konuda bir çalışma yapmamız gereklidir.

Peygamberimizin bize bıraktığı bu Manevi danışmanlık ve Rehberlik çalışması bir iyilik hareketidir, bir misyon ve vizyon hareketidir.Bunu sahiplenmek vazifemizdir. Dedi.

Retktör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Tanyıldız,

Ben yönetici olarak masanın bu tarafındayım, şikayetler ve taleplere açık olmam lazım, bir de bu konuda yaptığım çalışmalarla da masanın diğer tarafındayım.

Gerçekten bir iyilik hareketi olan bu mManevi Manışmanlık ve Rehberlik alanı çok önemli, bu konuda çalışmalar yapmak vazifemiz. Rektörlük olarak böyle poztif çalışmalara destek veriyoruz.

Ben de bu konuda bir çok atölye çalışmalarına ve akademik faaliyetlerde bulundum, inşaallah ileride daha faydalı çalışmalar yapacağız, dedi.

Doç.Dr.Tahsin kula,

Günümüz insanlarına eski klasik bir tarzla yol göstermek, rehberlik yapmak zorlaştı.

Dekan hocamız peygamberimizin manevi rehberlik yönünü anlaşmıştı, o yolda yürümek lazım.

Din adamlarımız çok konuşuyorlarlar, aslında konuşmama konusunda ders vermek lazımdır diye düşünüyorum.

Manevi Danışmanın önemli bir özelliği danışanları iyi dinlemektir, bazen bir sözle ile dahi insanlar özerinde etki bırakabilirsiniz.Siz aşan bazı konularda “BİLMİYORUM” demeniz/diyebilmeniz lazım, yoksa herşeye karışırsanız, sorunları daha da girift hale getirmiş olursunuz, bu alana yakınlığı ile bilinen Pskolojik ve Rehberlik Danışmanlarla zıtlaşıp danışanı ikilemde bıraklmamak lazımdır diye düşünüyorum.. Dedi.

Diğer hocalarımızın kısa kısa konuşmalarıyla söyleşiler sonuçlandı ve sertifika takdimiyle program sunuçlandı.

Programın katılımcılarından olan Belediye Kadın ve Aile Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım da geldi. Sertifikasını aldıktan sonra Daire Başkanlığının bünyesinde Psikolojik Danışman ve Manevi Danışmanlık birimini kurmak istediğini, sahada buna ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Yapacakları projede Üniversitenin katkısını beklediğini söyledi.

Proje Koordinatörü Dr.Kasım Sezgin;

Bu programa katılarak bu alana adım attınız, sakın “bu işin uzmanı oldum” şeklinde iddiali olmayın, kendinizi iyi yetiştirmek için daima bir çalışma ve çaba içinde olun, sakın ola “ben her sorunu çözerim”  gibi bir sorumluluğun altına girmeyin, alanınızın dışında olan sıkıntıları da uzmanına yönlendirmeyi ihmal etmeyin. Dedi

Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleşen bu etkinliğin gayet ciddi ve etkinliğin hedefine uygun olduğu dikkat çekti. Gerek hocaların gerek se katılımcıların bu konuda önüne bir hedef koydukları hisediliyordu.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir