Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1664 kez okundu.
Yazının Tarihi :   06 Ocak 2022 - 11:51:25

Bu Mery değil Meryem’dir evlat!

Büyüt
Küçült
Bu Mery değil Meryem’dir evlat!

Eyüphan Kaya

 

 

Yüce Allah Hz.İsanın doğumu hakkında Kuranı Kerimde bizi bilgilendirerek Hz.Ademin yaratılması gibi mucizevi bir hadise olduğunu anlatırken, sözde ilahıyatçı, güya İlahiyatta Dekan Yardımcısı Cihat Kısa adında bir iman fakiri cebinde 10 BİNleri görünce bir saytarılık yaptı ve Hz.Meryeme dil uzattı.

Ah şu ilahiyatlar ah!

Derslerinin yarısı İslam ile alakası olmayan, Kuranı Kerimin Kıraat dersi dahi düzenli yapılmazken, okunan derslerin 60-70 puanlarla başarılırken sınavı geçtikten sonra o bilgilerinin de yarısnın unutulduğu bir ilahiyat mezununu düşünün, aman Allahım! özellikle İslam gibi bir din için “bunlar din adamları”, “alim” sayılabilirler mi? Zaten kendileri diyor biz buarad özellikle insanların kafasını karıştırıyoruz, onlar doğruyu kendileri bulur.

Alim dediğin herşeyden önce Kuranın dili olan Arapçayı bilmesi lazım bunların bir kısmı Kuranı Kerimin okumasını bile doğru dürüst bimiyorlar,

Güye ilahiyatçı olmalarına rağmen çoğu namaz kılmıyor,

O da laf mı? adam Deist, Ateist olmasına rağmen ilahiyatçı diye geçiniyor, bu tür insanların İslam hakkında atıp tutukları da islami bilgiymiş gibi kabul ediliyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Kısa, bir konferansında Hz. İsa (a.s) ve Hz. Meryem (a.s)’e dair Psikolojik çözümleme ile ilgili ses kaydında, Hz. Meryem (a.s)’i iffetsizlikle suçlamaktadır. 

Bu Cihat Kısanın Hz.Meryem hakkında söyledikleri,

Hz.Meryeme iftiradır,

Kurana hakarettir,

Allaha saygısızlıktır,

İmanının kirli olduğuna işarettir.

Kısacası hangi açıdan bakarsanız elle tutulur yanı yoktur.

İslamın sabiteleri var, kırmızı çizgileri var, yoruma açık olmayan değerleri var ki bunların başında Kuran-ı Kerim geliyor.

Hz.Meryemin viladet kıssası bizzat kaninatın sahibi yüce Allah tarafından vahiy ile izah edilmişir. Bu hadise hakkında ileri geri konuşmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir insan Müslümansa buna inanmak imanının gereğidir, gayri müslüm ise müsluman dünyanın değerleri hakkında ileri geri konuşmaya ne hakkı var?

İnanırsınız inanmazsınız o ayrı bir mesele, ama ileri geri konuşmaya hakkınız yok. Mahluk Allahın kelamını eleştirme hakkına sahip değildir. Adı üzerine yaratılan işte, haddini bilmek lazım.

Sene 2014 Ankarada 5.Din şurasına katılmıştım, çok yararlı bilgiler paylaşıldı, konuşmalar yapıldı.

Zamanın Meclis Başkanı Cemil Çikek ilahiyatyatçıların durumunu anlatmak için şu ifadeleri kullandı.

“Muhterem hazirun, çin malı gibi ilahiyatçılar türedi, konserve çeşitleri kadar islam türü ortaya çıktı, Allah rızası için bu dine sahip çıkın” demişti.

Cemil Çikekin haklı endişesine bir örnek daha oluştu, hani bir ara M.Ö.adında biri Kuran hakkında ileri geri konuşmuştu. Kendilerinin ilim, akıl, iman ve izanları yeretsiz olunca gündeme gelmek için bu defa saçmalıyorlar.

Bu Mery değil Meryemdir evlat, “haddini bil” demek de bize düştü.

Allah sonumuzu hayr eylesin.

Amin demeniz dileğiyle.

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir