Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23944 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2016 - 00:19

Çile Çekmekten Bıktık!!!!

Büyüt
Küçült
Çile Çekmekten
Bu sözler Giresun, Bulancak, Aydındere Beldesi vatandaşlarına ait.

Aydınderelilerden İmza Kampanyası

Bulancak ilçemize bağlı mahrumiyet Bölgesi olan Aydındere Beldesi vatandaşları imza kampanyası başlattı. Vatandaşlar sitemiz aracılığıyla sorunlarını dile getirdi. Haber sitemize açıklamalarda bulunan imza kampanyasına öncülük eden Emine Akçal uzun yıllar Yalova'da yaşadıktan sonra 4 sene önce memleketine döndüğünü mahrumiyet bölgesi olan Aydındere Beldesi'nin diğer beldelere göre çok gerilerde olduğunu ifade etti.

Telefonların çekmediğini, yolların bozuk olduğunu, internet erişiminin olmadığını, yüksek kesimlerde camilerde ezan okunmadığını belirten Akçal Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları görüp, yaşanan bir çok sorunu yetkililere bildirdiği halde bir cevap alamayınca imza kampanyası başlattığını şu ana kadar 230 imza topladığını açıkladı.

Giresun Valiliği ilgili birimine

Giresun ili Bulancak ilçesi   Aydındere Beldesi Derecik Alan Mahallesi, Karagöl Küme Evleri, Hacı Çayır Obası ve bu mevkii de bulunan bütün Yaylalarda elektrik yoktur. Yani bu obalar  yapılacak araştırma ile Yürük Yaylası, Semen Yaylası, Asar Yaylası, İn boynu, orta oba, taş obası, demirci obası, Bozat taşı Ovası, çamur oba, sulak Oba, eski oba, pezük obası, Karagöl Obası, çakmaklık obası,  Dikmen Obası ve birçok mevkide Elektrik olmadığı bellidir.

Yayla Turizminin gelişmesi adına ve dünyadan haberdar olma adına bu Yaylalara elektrik alınması gerekmektedir.  Bizler bu Obaların birçoğuna kendi çabalarımızla direk  diktik. Elektrik alarak teknolojik imkanlardan faydalanmak istiyoruz. Ülkemizde olan darbe girişimini ve Cumhurbaşkanımızın çağrısını 15 gün sonra duyduk.

 Bizler yaylada yapmış olduğumuz ürünleri satmak için yer bulamıyoruz. Elektrik olmadığı için soğutamadığımız ürünler bozulmaktadır.  Yol olmadığı için ulaşım yok, olan yerde Arabalar zor gitmektedir Kimse sahip çıkmamaktadır. Bizler yıllardır mağduruz.  Bu çağda kısıtlı imkanlar da yaşamaktan bıktık usandık.  Çünkü Elektrik olmadığı ve telefonlar çekmediği için Dünya ile bağlantımız yoktur. Bu nedenle ekte imzaları bulunan kişiler adına yaylalarımıza elektrik bağlanmasını, turizm alanı olduğu için Karagöl obasına halk pazarı açmak için izin verilmesini, Yayla turizminin gelişmesi adına çalışmalar başlatılmasını ve uygun yerlere teleferik kurulmasını, telefonların çekmeyişi sebebi ile baz istasyonları yapılmasını, Yayla yollarımızın yapılmasını, camilerde ezan okunmamakta camilerde ezan okunmasını istiyoruz saygı ile köy halkları adına arz ve talep ederiz..

Kaydet



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir