Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9555 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2016 - 23:43

Cumhuriyetin 93 Üncü Yılı İlimizde Görkemli Bir Şekilde Kutlandı

Büyüt
Küçült
Cumhuriyetin 93 Üncü Yılı İlimizde Görkemli Bir Şekilde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

28 Ekim Cuma günü saat 13.00 de Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Hava muhalefeti sebebiyle Giresun Merkez 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda aynı gün 10.00’da gerçekleştirilen kutlama törenleri Sayın Valimiz Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Vali Karahan, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Vali Karahan, “Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, Aziz Türk Milletinin şerefli evlatları bayramınız kutlu olsun” diyerek başladığı konuşmasında “93 yıl önce bugün manası milletin iradesini hâkim kılmak olan Cumhuriyet ilan edildi.

Cumhuriyet değerlerine rejimlerine o gün, bugündür gözü gibi bakan milletimiz her fırsatta rejimini korumayı da bilmiştir. Farklı arayışlara asla prim vermemiştir.

Milletimiz her zaman bu kararlı duruşunu göstermiş ve bunun en son ve şanlı örneğini 15 Temmuz gecesi hain kalkışma karşısında da göstermiştir. Duvarında, ‘Egemenlik Milletindir’ yazan meclise yapılan saldırı milletin göğsünü siper etmesiyle def edilebilmiştir. Milletin parasıyla düşmanlara karşı kullanılmak üzere ordumuza teslim edilen savaş jetleri ve tanklar milletin evlatlarına kurşun yağdırmış ancak milletin evlatları kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bu hayâsızca akına dur demiştir.

Giresunlu hemşerilerimizde bu konuda ilk andan bu ana kadar hiçbir tereddüt göstermemiş ve milletin iradesinin yanında saf tutmuştur. Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, büyük Türk milletinin tarihteki kutlu yürüyüşü her türlü engellemelere rağmen devam edecektir. Bunun teminatı milletimizin kanıyla canıyla Cumhuriyetimize sahip çıkma kararlılığıdır.

Yolumuzda bahtımızda açık olsun. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, bugüne kadar terörle mücadelede ve hain 15 Temmuz kalkışmasında şehit olan şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Karahan’ın konuşmanın ardından; resim, şiir, kompozisyon, satranç ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu tarafından verildi.  

Giresun Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam eden törende; Halk Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda 7 bölgeden halk oyunları gösterileri, Giresun Spor Lisesi tarafından hazırlanan gösteriler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğunda karate ve taekwondo gösterilerinin ardından, öğrenciler tarafından oluşturulan kulede Türk Bayrağı açıldı.

Program, Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu tarafından selamlanan, merasim birliği ve okulların tören geçişiyle sona erdi.

Törene; Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cevdet Coşkun, Vali Yardımcıları Recep Uzal, Yüksel Çelik ve Cahit Karatepe, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir