Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15664 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   28 Ağustos 2016 - 19:56

Giresun Üniversitesi' nden Ömer HalisDemir Çıkışı

Büyüt
Küçült
Giresun Üniversitesi nden Ömer HalisDemir

Giresun Üniversitesinden 15 Temmuz Çıkışı. Üniversite Senatosu oy birliği ile birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin adresi olan Rektörlük Konferans salonunun ismini “Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu” olarak değiştirdi.

Giresun Üniversitesi Senatosu, 26 Ağustos 2016 tarihli toplantında, Rektör Sayın Prof.Dr. Cevdet COŞKUN’un önerisi ile Şehit Ömer HALİSDEMİR’in isminin Güre Yerleşkesi rektörlük binasında bulunan konferans salonuna isim olarak verilmesini gündemine aldı.

Rektör Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, öncelikle konunun gündeme alınmasını Senatonun oylarına sundu. Senato oy birliği ile Şehit Ömer HALİSDEMİR’in isminin Güre Yerleşkesi rektörlük binasında bulunan konferans salonuna isim olarak verilmesini gündemine aldı.

Teklif sahibi Prof.Dr. Cevdet COŞKUN, “15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Teör Örgütü (FETÖ) teröristlerince başlatılan darbe girişimi gecesinde, TSK’nın vatanperver komutanlarının devreye girmesi ile aldığı emir gereği isyancı rütbeli bir teröristi alnının ortasından vurarak öldüren, bunun üzerine diğer teröristlerce yaylım ateşi sonucu şehit edilen Ömer HALİSDEMİR isminin yaşatılmasının ve bu kahramanın nasıl ve niçin şehit olduğunun yıllar sonra bile üniversitemizde eğitim görecek gençlerimize aktarılmasının önemli olduğunu, tarihin kırılma noktalarındaki kahramanların bu onurlu davranışlarının gelecek nesillere aktarılmasında öncelikle eğitim kurumlarının görev alması gerektiğine inandığını” belirtti. Daha sonra sözlerine devam eden Rektör COŞKUN, “Ömer HALİSDEMİR isminin sıkca hatırlanması için bu ismin yazılı ve görsel materyallerde sıkca yer almasını sağlayacak bir yere verilmesi gerektiğini düşündüm. Rektörlük binamızda bulunan konferans salonunda gerek üniversite ve fakülte yönetimleri tarafından gerekse öğrenci toplulukları tarafından çok sık sosyal ve kültürel programlar yapılıyor. Hatta şehrin bir çok STK’sı da salonda programlar düzenliyor. programlar için alınan onaylarda, hazırlanan afiş, pankart ve davetiyelerde bu konferans salonunun ismi zorunlu olarak yer almaktadır. Bu yüzden bu konferans salonunun isminin ‘Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu’ olarak değiştirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” dedi. 

Senato üyelerinden söz alanlar oldu. Söz alanların tamamı “teklifin çok memnuniyet verici olduğunu ve üniversitemize yakışacağını, teklif sahibi rektörü kutladıklarını” ifade ettiler. 

Öneri Senato Kurulu Başkanı Prof.Dr. Cevdet COŞKUN tarafından oylamaya sunuldu. Senato üyeleri oy birliği ile öneriyi kabul ettiler.

Rektörlük kaynaklarından alınan bilgiye göre; salonun uygun bir yerine “Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu” ifadesinin yer alacağı bir tabela ile, şehidin resminin ve kısa biyografisinin yer alacağı bir levhanın asılacağı öğrenildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir