Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9572 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Ağustos 2016 - 23:53

Giresun’da Fındık Fiyatı 13,50 Liraya Yükseldi

Büyüt
Küçült
Giresun’da Fındık Fiyatı 13,50 Liraya
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada 50 randıman fındık fiyatının 13,50 liradan işlem gördüğünü söyledi. Karan yaptığı açıklamada, 2016 ürünü fındık sezonunun 8 Ağustos’ta 11,50 liradan satılarak açıldığını anımsattı.

Serbest piyasada ürün fiyatında 10 gün içerisinde 2 liralık ciddi artış olduğunu ifade eden Karan, “10 gün önce sezonu 11,50 liradan açılan fındık fiyatı bugün 13,50 liraya yükseldi. Şu anda pazarda ciddi bir hareketlilik mevcut” dedi.

Fındık fiyatını üreticinin belirleyeceğini, serbest piyasada avantajlı kesimin çiftçiler olduğunu dile getiren Karan, “Sezon yeni açıldı. Şimdiden fındık fiyatı ile ilgili bir değerlendirme yapmak kesinlikle doğru olmaz. Söylenecek her söz, ifade edilecek her söylem piyasayı doğrudan etkileyeceği için temkinli davranıyoruz. Fiyatı bizim söylemlerimiz değil, üreticinin tavrı belirleyecek. Ürün, çiftçinin malı. İsterse satar, istemezse satmaz. Avantaj üreticinin elinde bulunduğundan serbest piyasayı da kendileri şekillendirecek” diye konuştu.

Karan, üreticilerden akıllarındaki fiyata göre hareket etmelerini isteyerek, çiftçilere fındıklarını emanete vermemeleri konusunda da çağrıda bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir