Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10849 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2016 - 23:48

Karadeniz’in Çanakkale’si Harşit Savunması

Büyüt
Küçült
Karadeniz’in Çanakkale’si Harşit

I.Dünya Savaşı sırasında yaşanan Harşit Savunmasının 100. Yılı münasebetiyle, 26-28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Harşit Vadisi Sempozyumu” Doğankent ilçesinde start aldı.  

Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın “Karadeniz’in Çanakkale’si” diyerek özel önem verdiği “Harşit Vadisi Sempozyumu” bugün saat 09:00’da Doğankent Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan protokol konuşmaları ve Prof.Dr.Ali Çelik ve Prof.Dr. Ünsal Bekdemir’in açılış tebliğleri ile başladı.  

Giresun Valiliği İl Özel İdaresi, Giresun Üniversitesi, DOKAP Bölge İdaresi ve Doğankent Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenen sempozyumda; Karadeniz Bölgesi’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Harşit Vadisi tarih, kültür ve coğrafya bakımından incelenecek.   Rus işgalinden etkilenen yöre halkının yaşadıkları ve işgale karşı gerçekleştirilen mücadelelerin öncelikli olarak ele alınacağı etkinlikte, katılımcıların sunacağı bildiriler daha sonra kitap haline getirilerek kamuoyuna sunulacak.   Konuyla ilgili çalışmaları bulunan akademisyenleri, araştırmacıları ve yöre halkını, anlamlı bir etkinlik vesilesiyle buluşturacak olan sempozyumun, Harşit Vadisi ile ilgili bilimsel bilgilerin ve düşüncelerin üretimine katkı yapması beklenmekte.  

Sempozyumun açılışına; Vali Adına Vali Yardımcısı Vekili Murat Çağrı Erdinç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu, İl Genel Meclis Başkanı A. Mürşit Gürel, Doğankent Belediye Başkanı H. Birol Tekin, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, akademisyenler, bazı daire amirleri ve öğrencilerle birlikte vatandaşlar da katıldı. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  bundan bir asır önce vatanımızı ve millet olarak varlığımızı korumak için canlarını feda eden, şehit olan ecdadımızın aziz hatırasını yad etmek için sempozyumun gerçekleştirildiğini belirterek, “ Bundan 100 yıl önce bu topraklarda kanlarını, canlarını feda ederek buraları bizlere emanet eden şehitlerimizin  bizden beklediği, vatanımızın ve milletimizin tarihte sahip olduğu şan ve şeref payesine yeniden ulaşmamızdır. Bize düşen bilimsel üretkenliğimizi artırmak ve böylece ilimizin, bölgemizin ileri gitmesi çabası içinde olmaktır. İçinde bulunduğumuz coğrafya, stratejik konumu gereği geçmişte çok önemli olaylara sahne olmuş ve halen de olmaya devam etmektedir. Harşit Savunması da bu önemli olaylardan birisidir" dedi.  

Konuşmasına “3 gün sürecek olan sempozyum için ilçemize ve ilimize teşrif eden değerli bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza katılımları için teşekkür ederim” diyerek başlayan Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu da “Harşit savunmasının üç gün süreyle, alanında uzman kişilerce farklı yönleriyle ele alınacağı bu bilgi şölenine ev sahipliği yapıyor olmanın ayrı bir kıvancını yaşadığımı belirtmek isterim. Düzenlenmiş bulunan bu akademik çalışmanın, öncelikle Türk ve Türkiye tarihinin çağdaş, sosyal bilim anlayışıyla araştırılıp yayılmasına; bu alandaki araştırmaları desteklemesine ve toplumdaki tarih bilincini geliştirmesine ve katkı sağlamasını temenni ederim. Harşit Müdafaasının 100. yılında ona hak etmiş olduğu anlamı ve önemi teslim etme çabası olan bu sempozyum için desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Hasan Karahan’a, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Doğankent Belediye Başkanı Sayın H. Birol Tekin’e çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.   Sempozyumun açılışında, Doğankent Belediye Başkanı H. Birol Tekin ve DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce’de günün anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptı.   Protokol konuşmalarının ardından şehitler için yapılan dua sonrası sempozyumun açılış oturumuna ve öğleden sonra asıl tebliğlerin sunulacağı oturumlara geçildi.   45-50 civarında bilim adamının katılacağı sempozyum, ikinci gün Giresun Üniversitesinin Güre Yerleşkesindeki konferans salonlarında devam edecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir