Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12108 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2016 - 12:12

Feda Edilecek Tek Bir Kız Çocuğumuz Yoktur

Büyüt
Küçült
Feda Edilecek Tek Bir Kız Çocuğumuz
“Feda Edilecek Tek Bir Kız Çocuğumuz Yoktur” Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Sayın Valimiz Hasan Karahan, “Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı” kapsamında yürütülen “Feda Edilecek Tek Bir Kız Çocuğumuz Yoktur!” adlı projenin kapanış toplantısına katıldı.

Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yürütücülüğünü yaptığı projenin kapanış toplantısı 31 Ekim Pazartesi akşamı saat 18:00’ da Giresun Uygulama Otelinde yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Karahan, projenin önemine işaret ederek,  değişen ve gelişen dünyada artık çocuklarımızın okula devamlarının sağlanabilmesi için okullarımızın daha cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi Vali Karahan, “Güzel ve anlamlı bir proje. Buna benzer projelerimiz Giresun’da yürütülüyor.  Bundan sonrada devam edecek.  Özellikle kız çocuklarının eğitime kazandırılması konusunda hükümetimiz ciddi gayret gösteriyor. Bizde valilik olarak bu konudaki projeleri destekliyoruz. Tabii bu projelerin yürütülmesi emek, gayret, ilgi ve katılım istiyor. Bu bakımdan bu projeye destek veren hem yöneticilerimize, hem velilerimize hem de özellikle kızlarımıza teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde bu projeler hayat buluyor. 150 kız çocuğu ve 150 aileye ulaştık. Böylelikle inanıyorum ki, okuma imkânı olup bu imkânı, bu fırsatı kaçıranlara tekrar bu fırsatı sunmuş olduk. İnşallah ellerine geçen bu fırsatı iyi değerlendirip, iyi bir şekilde eğitimlerini tamamlarlar. Bundan sonraki yaşamlarında da bunun faydalı, hayırlı neticelerini alırlar.  Bizde onların olumlu, pozitif gelişmelerinden mutluluk duyarız. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Projeyle ilgili bilgi sunan Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Azmi Bıçakçı; ‘’Özellikle kız çocuklarının okula devamının sağlanması, okulun kalitesinin artırılması, okul terklerinin önlenmesi, eksik öğrenmelerin tamamlanması, veli ve öğrencilerin gençlik psikolojisi ile ilgili eksik ve yanlış öğrenmelerinin giderilmesi için bu proje programı uygulanmıştır. Projenin Bütçesi: 225 bin 542,56 € Hibe Tutarı: 186 bin 523,70 €, ve uygulama süremiz ise 12 aydır, Ortak kurumlarımız Güzel Sanatlar Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte projemizin hedeflerine ulaşmak için gayret sarf ettik.’’ dedi.  Proje konusunda destek ve teşviklerinden ötürü Sayın Valimiz Hasan Karahan’a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine şükranlarını sundu.

Giresun ilinin eğitimine ve projeye katkılarından dolayı Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet Coşkun tarafından, Vali Hasan Karahan’a plaket takdim edildi.

Projenin kapanış yemeğine; Vali Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncer Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu, Maarif Müfettişleri Başkanı Taşkın Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, proje ortağı okulların yönetici, öğretmen, veli ve öğrencileri katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir