Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14794 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Kasım 2016 - 15:24

Giresun Kültür Evi Birlik Ve Beraberliğin Simgesidir

Büyüt
Küçült
Giresun Kültür Evi Birlik Ve Beraberliğin

Başkan Ada;’’Giresun Kültür Evi Birlik Ve Beraberliğin Simgesidir’’

GİRESUN MEDYA PLATFORMUNDAN, ABDURRAHMAN ADA’YA PLAKET

Giresun’a özgü kültürel değerlerin hemşerilerimizin hizmetine sunduğu Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Giresun kültür evi tesislerini gezen Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kurulu üyeleri, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı ve Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada’yı tebrik ederek, Giresun kültür evi projesi başarısından ve Giresun tanıtıma yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

ÖRNEK KÜLTÜR MERKEZİ

İstanbul'da faaliyet gösteren Bütün Sivil toplum kuruluşlarının en büyük hayali, kendi mülklerine sahip olmak, yani Dernek binası sahibi olmak ve kültürel faaliyetlerini sıcak bir yuva ortamında, insanların bir araya gelecekleri,  buluşma noktası olacağı ve hemşerilerine hizmet edecek, bir dernek kültür merkezine kavuşmaktır.

Giresun Medya Platformu olarak, Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada tarafından tesisleri gezdirilerek bizlere verdiği bilgiler ışığında yaptığımız değerlendirmede; Esenyurt Giresunlular Derneği tarafından kullanılan Giresun Kültür Evi tesisleri, İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip Esenyurt merkezde 4 katlı olarak inşa edilmiş olup,  hemşerilerimizin gururla gidebildikleri örnek bir kültür merkezi haline getirilmiş.

ÇOK AMAÇLI BİR HİZMET BİNASI

Esenyurt Giresunlular Derneği yöneticileri, Şenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katkıları ile birlikte el ele vererek, üyelerin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çok amaçlı kullanılacağı kültür merkezi şeklinde buraya örnek bir hizmet binası dikmişler

Kültür evinin birinci katında (bodrum kat) mescit, mutfak, makine dairesi,wc ve sosyal alanlar bulunuyor, İkinci katta (zemin kat)  büyük mutfak,  insanların sosyal hayatında aileleri ile birlikte nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri Cafe, çeşit çeşit yöresel yemek ikramında bulunacakları ve yiyebilecekleri Restaurant  ile birlikte yöresel ürünlerin satıldığı tezgahlar ve meşhur Giresun pidesi yapımı için fırın bulunuyor

Üçüncü katta,  düğünlerin, kınaların, sünnet organizasyonları yapılacağı 400-500 kişilik düğün salonu mevcut gelin ve damat odası ve diğer bölümler mevcut, dördüncü kat kültür evi idari bölümü burada toplantı salonu, Başkanlık odası, kütüphane ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık sosyal çalışmaların yapılacağı odalar ve protokol misafirlerinin ağırlanacağı odalar unutulmamış.

Giresun Kültür Evi Projesi, yöremizin uzun yılların birikimiyle oluşturduğu değerleri bir arada bulmayı kolaylaştıracağı gibi, genç kuşağın kendi kültürüyle bağını sürekli tutmayı da sağlayacak. 

Bahçesinde, Giresun Köy yaşantısının sembolize edildiği Giresun evi Serenderde yer alan köy kültürünün bir parçası olan araç ve gereçler sergileniyor. Ve yine Kırsal yaşamın ve yayla havası izlerini  barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile  bulunan kamelyalar, fındık, ceviz ve diğer meyve türü ağaçlar ile bir bütünlük sağlıyor

 Burada amaç, toplumsal yaşamın gerektirdiği sosyal faaliyetlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, ortam hazırlamak, bu faaliyetlerin yapılmasına teşvik etmek ve kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmektir.

GİRESUN KÜLTÜR EVİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR..

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada;’’ Giresun Kültür Evi birlik, beraberliğimizin simgesidir. Bu mekânda hemşerilerimizin ve içinde yaşadığımız toplumun birlik ve beraberliğini, milli ve manevi değerlerini yaşayabilme imkanı ve ortamını burada birlikte sağlamaya çalışıyorlar. Bizler Giresunlu hemşerilerimizle birlikte burada örf ve adetlerimizi devam ettireceğiz. Memleket hasreti çeken hemşerilerimiz burada memleket hasretini ve özlemini gidermiş olacaktır.

Hemşerilerimiz kendi yöresel kültürlerini burada yaşasın ve sosyal çalışmalarını burada yapsınlar diye bu projeyi, bu eseri hayata geçirdik ve eserine sahip çıkarak 15.000 kişi ile tarihi açılışımızı gerçekleştirdik. Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.  Giresun yöre mimarisine uygun olarak tasarlanmış kültür evi inşa ettik ve kullanıma açıldı.  Tüm herkese açık olan Kültür evinde her gün yöresel yemekler olacak, kaliteli hizmet verilecek olup buranın kazancıyla öğrencilere burs verilecek. Doğduğum topraklara vefa borcum var. Bundan dolayı kültürevi projesini çok önemsiyorum ve bu gibi sosyal projelerin devamı gelecektir. Giresun Medya platformu olarak sizlere desteklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Sivil toplum kuruluşlarına hizmet eden yöneticilerin, bulundukları konum itibarı ile konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Başkan ADA, “Bu tür kuruluşlar bizim için çok önemlidir. Bu kuruluşlar, insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür. Bu tür dayanışmalarla ve projeler ile gelecek nesillere örnek olacağız. STK Başkanlığı gibi bir düşüncem yoktur.

Benim için Belediye hizmetleri daha önemlidir, bütün gücümü Esenyurt’ta insanların huzuru için harcıyorum’ ’dedi.

Giresun adına İstanbul’da en büyük etkinliğin yapıldığı Giresun günleri organizasyonları ile yapılan Giresun günleri Taksim yürüyüşü ile Esenyurt Giresun kültür evi açılışı ile aynı tarihte niye yapıldı ile ilgili soruya cevap veren Başkan Abdurrahman ADA;’’ Giresun federasyonu yöneticileri ile açılış günümüz istişare edilerek belirlendi.

Ayrıca, 10.Giresun Tanıtım Günleri etkinliğinin 29-30 Eylül, 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde İBB Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek diye aylar önce Giresun Federasyonun kendi resmi web sitesinde paylaşımı var. Bizde bu tarihe gören 16 Ekim tarihinde kendi açılışımızı organize ettik ve 2 ay öncesinden duyurularımızı ve çalışmalarımızı başlattık ve hemşerilerimiz eserine sahip çıkarak görkemli açılışı hep birlikte gerçekleştirdik, Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum.’ ’dedi..

BAŞKAN ABDURRAHMAN ADA’YA İLK  PLAKET

Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar ile yönetim kurulu üyeleri İbrahim Balcıoğlu,MetinRuşen,ŞabanKutlu,AydınKömürcü,EthemBakar,Ali Kaplan ve Abdullah Öner Meral, İstanbul’da bir ilk olarak yaptığı Giresun Kültür evi projesi ve Giresun Camiasına hizmetlerinden dolayı Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada’ya teşekkür ederek plaket verdi.

Başkan ADA, “Bu Kültür evinde plaket almak benim için büyük bir onur. Burada ilk defa aldığım plaketin manevi değeri çok yüksektir. Bu plaketi ömrümün sonuna kadar saklayacağım, çok teşekkür ediyorum, hizmetlerimiz devam edecektir’ ’dedi.

Sadi Toygar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir