Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 46302 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2016 - 21:06

Giresun Bir Kez Daha Yok Sayıldı

Büyüt
Küçült
Giresun Bir Kez Daha Yok

Giresun, 1923’den Beri İl Ve 10 Yıllık Bir Üniversitesi Var.

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (ÇSO) 5-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği Doğu Karadeniz turnesinde Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya olmak üzere beş şehirde konser vereceğini, bölgede sadece Giresun’un yok sayıldığını belirterek, “Giresun il olduğu ve bir üniversitesi olduğu bilinmiyor mu?” dedi.

25 Ekim 2016 tarihli bazı ulusal gazetelerde ÇSO’nun 5-11 Kasım tarihleri arasında Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya’yı kapsayan bir turneye çıkacağı ve bu illerde üniversitelerde öğrenci ağırlıklı ama halka da açık konserler düzenleneceği haberini okuduğunu belirten Başkan Karaibrahimoğlu, “Resmen Giresun yok sayılmış. Konuyu 28 Ekim 2016 tarihinde bu konuyu sayın Valimize aktarmak için yanına gittiğimde, bu tarihe kadar kendilerinin bu konuda herhangi bir haberi olmadığını ve ilgileneceğini ifade etti.” Dedi.

Bu organizasyonu planlayanların en azından şehrin ilgili önde gelenlerine bilgi aktarmaları ve şehirdeki salon altyapısı ile ilgili bilgi almaları gerektiğini de ifade eden Karaibrahimoğlu, “Senfoni Orkestralarının spor salonlarında ve üniversite salonlarında konser verdiklerini hepimiz biliyoruz veya şahit oluyoruz. Bu nedenle bu şikayetimize salon yetersizliğini bahane etmeleri anlamsız olur. Ki zaten öyle bile olsa en azından bu konuda yetkililerden bilgi alınırdı. Görünen o ki her zamanki gibi Giresun yok sayılmış. Bu şehrin sahipsizliğini bir kez daha bir başka konuda daha gördük.” Diye konuştu.

“Bu yok saymanın Giresun’a kasıtlı olarak yapıldığını düşünmek bile istemiyorum.” diyen Karaibrahimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Düzenlenen bir turnede neden sadece Giresun’un es geçildiğini garipsiyorum. Maalesef bu duruma iyi niyetle yaklaşamıyoruz çünkü bu ve benzeri durumlara çoğu kez şahit oluyoruz. Ben bu gibi durumların yaşanmaması için şehrin seçilmiş ve atanmış ileri gelenlerini ses çıkarmaya davet ediyorum. Bu turneye sayın valimizin ilgilenmeleri halinde, dahil edilsek bile bir kıymeti kalmadığını ve halkımız tarafından hoş karşılanmayacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu. 




Giresun Bir Kez Daha Yok Sayıldı
Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir