Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

31 Temmuz 2022 - 23:57
İzmir Boşanma Avukatı
İzmir Boşanma Avukatı

Medeni hukukun konusu içerisinde yer alan boşanma konusu ile İzmir boşanma avukatı ilgilenir. İki insanın bir dönem birbiri ile bir gelecek inşa etmesi ve ardından çeşitli sorunlara bağlı olarak evlilik akdini bozmak istemeleri her iki taraf için de son derece zorlu bir süreçtir. 

Bu gibi zorlu süreçlerde bireyler mağduriyet yaşamamak ve ruhsal açıdan zorlandıkları bir dönemde gerekli tüm işlemleri destek almadan tek başlarına uğraşmamak adına bir boşanma avukatı İzmir niteliğine sahip avukat ile mutlaka birlikte hareket etmelidir.

Boşanma Davası Hazırlık Süreci 

Bir boşanma davası söz konusu olduğunda avukatlar tarafından kanunlar çerçevesinde belirtilen durumların hangilerinin var olduğu ve bireyin haklarında bir suistimal olup olmadığı gibi konularda hazırlık sürecine girilir. Bu konulardan bazıları:

• Eşler arasında birinin ötekinin hayatına kast eden bir davranışta, onur kırıcı veya kötü olarak nitelendirilebilecek ciddi davranışlarda bulunup bulunmadığı, • Aldatma, • Eşlerden birinin insan onuruna yakışmayan bir yaşam biçimi sürdürüp sürdürmediği • Küçük düşürücü suçlar sınıfına giren suçların eşlerden biri tarafından işlenmiş olup olmadığı • Eşlerden birinin haksız biçimde ortak yaşanılan evden gitmek zorunda kalıp kalmadığı • Eşlerden birinde ruh sağlığı hastalıklarından birinin olup olmadığı • Evlilikte olması gereken birlik ve bütünlük kavramının bozularak taraflardan biri veya ikisi açısında hayatın zorlaşmış, çekilmez bir hal almış olup olmaması • Aile içinde şiddet olup olmadığı şeklindedir.

Boşanma Davası Nasıl Açılır? 

Evlilik sürecinde boşanma kararı almış bir birey dilediği zaman İzmir boşanma avukatı ile görüşerek boşanma işlemlerini başlatabilir. Boşanma işlemi bireyin talepleri doğrultusunda dilekçe şeklinde yazılarak dava dosyası hazırlığı başlatılır. 

Bunun öncesinde avukatlar; velayet, mal paylaşımı, nafaka talebi, maddi veya manevi tazminat talebi gibi konularda tüm detayların netleşmesi için ön görüşmeler yaparlar. Bu konuları netleştirdikten sonra dava dosyası hazırlıkları bireyin avukatı tarafından başlatılır. 

Bir boşanma davası süreci ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan biri boşanma avukatları ile yalnızca çekişmeli davalarda değil anlaşmalı davalarda da birlikte hareket etmenin herhangi bir konuda mağduriyet yaşamamak adına son derece önemli olmasıdır.



İsim Soyisim :
E-Mail :