Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
24.04.2024
Giresun / 11°C

03 Aralık 2022 - 17:12
Emine USTA ile SABAHSIZ GECENİN TÜRKÜSÜ
Emine USTA ile SABAHSIZ GECENİN TÜRKÜSÜ

Emine USTA ile SABAHSIZ GECENİN TÜRKÜSÜ / Hikmet OKUYAR

*

Şiirlerle şarkı ve türkü malzemesi şaheserleri ve ustalarını gördükçe dualarım taaa aynı duyarlılığı paylaşan müzik dostlarına bestekarlara ulaşıyor.

Taa, Of’a gidiyorum. Ünlü Sunucu, Fıkra Ustası, Engin Ufuklu Bilge Kişi, Oflu Ali Öztürk’e ulaşıyorum. Oradan büyük usta ve Foklörcü, Komedyen Bestekar Aşık Kurbani dostuma ve Şair, Bestekar, Sunucu, Saz ve Ses Sanatçısı Dursun Dereli’ye ve Sisdağı, Dikmetaş, Kümbet, Bektaş Yayla Şenlikleri ile ünlü can Hüseyin Bıçak canlara, Tamzara-Kütküt Avutmuş Bağlarında ise İsmail Şenol gibi türkü dostlarıma, Arif ozanlarıma varıyorum. Türkiye’nin dört bir yanında şiirle birlikte.. Sanatın zirvelerinde dolaşan yüzlerce usta ile selamlaşıyorum gönülden gönüle giden yolda Sanat Güneşi Zeki Müren ve eşdeğer saygınlıktaki değerlerimizi güzel Türkçemiz engin klasiklerimiz adına eğilerek anıyorum Fatihalarla.

Büyük halkbilimcilerimiz Muzaffer Sarısözen ile Nida Tüfekçi üstatların şiir şarkı türkü organizasyonları geliyor aklıma bir an.

Sivas Aşıklar Bayramı ile Yozgat Bozok Sürmeli Sorgun Şiir Günleri beni alıp Dünyaca Ünlü Şebinkarahisarlı Şair Primiz Abdi Beğ’e ulaştırıyor ciddi kalıcı ve geleceğe ışık tutan etkinliklerle.

Bayburtlu Zihni ile Aşık Veysel Üstatlarım yine aferin diyordu.. unutmadığım, unutturmadığım için.

Bu güzel duygular içinde Hikmet Okuyar Kış Etkinlikleri kapsamında 2009 Aralık başı itibariyle engelliler - özürlüler adına yapılan gün ve etkinlikler vesilesiyle engelliler, özürlüler için yazılmış şiir isteyen yöneticilerden sunuculardan organizatörlerden yüzlerce mesaj alıp cevap verirken çok duygulandım.

Giresun Valisi de, Belediye başkanlarımız da dahil birçok yerde valilerimiz kaymakamlarımız belediye başkanlarımız çok anlamlı mesajlar yayınladılar; engellilerin günlerine gecelerine katıldılar üst yöneticilerle birlikte.

Çok büyük duyarlılıkla değerlendirilen bu gün kutlamalarından farklı bir beklentim ise bu gün ve gecelerde okunan şiirlerin bestekarlara şiir yorumcularına tez elden ulaştırılması mesaj vermesi idi.

Şiirler arasında mana derinliği sanat değeri olanların da şarkı türkü yapılarak sanatseverlerin beğenisine sunulmasıydı.

Bestelik ve yorumluk bir şiir bulsam da Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Servet Kabaklı, Sezen Aksu, Osman Kılıç, Şebnem Kısaparmak, Zehra Birsen Yamak, Amasyalı Afet Şair, Kayserili Sergül Vural ve Öngün Yıldırım’a, Şebinkarahisarlı Süruri Önal’a yıldırım gibi ulaştırsam da tez günde bir bestelenmiş eserle buluştursam şarkı türkü dünyasını diye hayaller kurarken birden Ressam Şair Emine Usta’nın bir şiiri düştü e-mail adresime..

Ve gerçekten özürlülerin de engelsizlerin de beğeneceği devamlı her ortamda çalıp söyleyeceği albümünü ve klibini yapabileceği bir eser Sabahsız Gecenin Türküsü diye haykırmak geldi içimden.. Bir soluk alıp toparlandım birden. Yorumu ustalar yapsın diyerek Ressam Şair Emine Usta emineusta@windowslive.com, şiirini sizlerle baş başa bıraktım..

Bir gün başta engelli özürlü usta şiir yorumcuları, saz ve ses sanatçıları başta olmak üzere duyarlı tüm ustalarımız tarafından yorumlanıp seslendirilmesi ; kaset, klip, albüm yapılması; tencerenin iyi kaynaması için de eser sahibi Ressam Şair Emine Usta’ya maddi destek oluşturması dileğiyle..Hikmet OKUYAR / ŞÜSİYAD Başkanı

.....

SABAHSIZ GECENİN TÜRKÜSÜ../ Emine USTA

*

Hayat kavgasında ömür sürdüren,

Dikenli bahçede Şebingül deren,

Umuda sarılıp gamı öldüren..

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz.

*

Gündüzü unutup geceden içen,

Aşılmaz engeli korkusuz geçen,

Karanlık içinden sevinçler biçen..

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz.

*

Bitimsiz hazanda yolunu çizen,

Çözümsüz düğümü sevgiyle çözen,

Var olmak adına ufukda gezen..

Sabahsız gecenin türküsüyüz biz

*

Mehtapsız geceye ay olur yüzü,

Bal damlar dilinden tatlıdır sözü,

Kimseyi incitmez doğrudur özü..

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz.

*

Kederin yerine mutluluk koyan,

Yaşamın zevkini içinde duyan,

Ortak paydaların şartına uyan..

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz.

*

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz,

Gönül pınarından sevgi içeriz.

Bütün zorlukları aşar geçeriz..

Sabahsız Gecenin Türküsüyüz Biz...

*

GİRESUNLU RESSAM ŞAİR EMİNE USTA



İsim Soyisim :
E-Mail :