Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

08 Aralık 2022 - 08:53
AKP’li Turan’dan, CHP’li Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ Tepkisi
AKP’li Turan’dan, CHP’li Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ Tepkisi

 

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun 2023 yılı bütçe görüÅŸmelerinde konu 15 Temmuz darbe gecesinde saldırıya uÄŸrayan TBMM’ye gelince; “Bırakın o ayakları. Ne GaziliÄŸi? Ne Gazi Meclisi?” sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun konuÅŸmasının seviyeden uzak, hakaret, iftira ve yalanla dolu olduÄŸunu söyleyen AKP’li Turan; “Sayın KılıçdaroÄŸlu iÅŸi o kadar ileriye götürdü ki hem Gazi Meclisimize, hem de CumhurbaÅŸkanı’mıza hakaret dolu cümleler kullandı. Bu, ülkemizin ne ana muhalefet partisi liderine, ne de herhangi bir siyasi aktörüne yakışan bir üsluptur. Sayın KılıçdaroÄŸlu siyasetin seviyesini maalesef yerlere düÅŸürmüÅŸtür.” dedi.

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM’de düzenlediÄŸi basın toplantısında yaÅŸanan olaya tepkisini ÅŸu sözlerle ifade etti:

“Bir atasözü vardır. ‘AÄŸzına gelen her ÅŸeyi söylersen, istemediklerini iÅŸitmek zorunda kalırsın.’ Sayın KılıçdaroÄŸlu’nun hiçbir ölçüsü yok. Aynen freni patlamış bir kamyon gibi. Nereye çarpacak, nereye vuracak hiç belli deÄŸil. AÄŸzına gelen her ÅŸeyi konuÅŸuyor. Ne bir delile, ne bir mesnete ihtiyacı yok. Aklından her geçeni söylüyor. Ben söyleyeyim onu karşı taraf düÅŸünsün modunda bir yaklaşımı var. O yüzden siyaset artık çok seviyeli müzakerelerin tartışmaların yapıldığı bir alandan çıktı, sokak kavgasına dönüÅŸmeye baÅŸladı. Bu TBMM ve Türk siyasetine yapılabilecek en büyük kötülük ve haksızlıktır. Ä°ÅŸi o kadar ileriye götürdü ki Gazi Meclis ile ilgili; ‘Bırakın o ayakları’ ifadesiyle, sokak aÄŸzı kullanarak Gazi Meclis’in itibarına da leke sürmüÅŸtür.

Bu Gazi Meclis hem ‘Ä°stiklal Harbi’ni yürütmüÅŸ, hem de 15 Temmuz’da kahramanlar gibi direnmiÅŸ bir Meclis’tir. Memleket ve millet düÅŸmanları Gazi Meclis’in üzerine bombalar yaÄŸdırmışlar, bu Gazi Meclis’in çatısı altında bulunanlar da yiÄŸitçe hainlere karşı direnmiÅŸtir ve bu Meclis Gazi’dir. Bu ülke bizlere Åžehit ve Gazilerimizin emanetidir. ‘Biz ölürsek Åžehit, kalırsak Gazi oluruz’ anlayışı ile cengâverce çarpışan kahraman ecdadın ahvaliyiz, torunlarıyız. Gazi Meclis ile ilgili yaralayıcı ve kötü söz söyleyenlerin hem Meclisimizden, hem de milletimizden özür dilemesi gerekir. Sayın KılıçdaroÄŸlu’nun her sene yaptığı bütçe görüÅŸmeleri vukuattır. Bizim temsil ettiÄŸimiz iradeye, bizim buradaki saygınlığımıza, milletimizin duygu, düÅŸünce ve kanaatlerini en güzel ÅŸekilde temsil etme mücadelemize laf söylemeye hakkı yoktur.

DiÄŸer taraftan Sayın CumhurbaÅŸkanımız ile ilgili aÄŸza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Bir atasözümüz var ya; “Dinime saldıran bari Müslüman olsa” diye… Bugüne kadar 15 tane seçim kaybetmiÅŸ ve buna raÄŸmen 12 senedir o koltuÄŸundan kalkmayan KılıçdaroÄŸlu, ‘Tiran’ olmuyor ama her girdiÄŸi seçimi kazanan, milletin adamı Recep Tayyip ErdoÄŸan ‘Tiran’ oluyor. 2002’de iktidara geldiÄŸinde 2,500 Dolarlık kiÅŸi başı yıllık milli geliri alıp, bugün 12 bin Dolarlara çıkaran, ulaşımda destanlar yazan, Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin km olan duble yol uzunluÄŸunu 30 bin km’lere çıkaran, saÄŸlıkta devrimler yapan, hem ülkemize hizmet eden, hem de dünya ile mücadele eden bir liderle ilgili ‘Diktatör’ ‘Tiran’ diyeceksiniz. Hadi oradan!... Kendine bak. Aynaya bakacaksın. Bu bir itibarsızlaÅŸtırma mottosudur, yıpratma kampanyasıdır. ‘Mermeri delen suyun gücü deÄŸil, damlaların sürekliliÄŸidir.’ Aynı yalan 40 defa konuÅŸulduÄŸunda; ‘DoÄŸru olur’ diyorlar. Aynı noktaya çalışarak güya milletin gözünden düÅŸüreceklerini zannediyorlar. Bu milletin aklıyla mı oynuyorsunuz? Bu millet iÅŸe bakar.”

Haber: Fatma Bulduk UÄŸurlu - www.kerasushaber.net



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :