Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

26 Aralık 2022 - 08:40
“İnsan hakkını müdafaa etmek kutsal bir görevdir”
“İnsan hakkını müdafaa etmek kutsal bir görevdir”

                                                                       

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Eyüphan Kaya, Başkan yardımcısı Kemal Yılmaz, Genel Sekreter Cevat Meygil Özdiyarbakır gazetesini ziyaret edip Cemiyetin çalışmaları hakkında paylaşımda bulundurlar.

Cemiyetin heyetti gazetenin İmtiyaz sahipleri Fahretttin Kanat ve İhsan Özden tarafından ağırlandı.

Fahrettin Kanat;“İnsan Hakları alanı çok hassas bir alan, siz sahada olursanız biz de vicdanen rahat ederiz.

Allah İnsanı çok özel yaratmış, haklarını güvence altına almış, bir şekilde bir insan zulme uğrarsa yanında durmak vazifemizdir.

Anlattığınız kadarıyla mensubu olduğunuz Cemiyet böyle bir çalışma yapıyor ki bu takdire değer bir faaliyettir.

Malumunuz Hz.Ömer’in hilafeti zamanında arazisi cami inşaat alanına giren bir gayr-i Müslüm yetkilileri Hz.Ömer'e şikayet eder ve Halife caminin söz konusu arsada yapılmamasını emreder. Bu kadar hassas bir dinin mensubuyuz.” Dedi.

Cemiyetin Başkanı Eyüphan Kaya; “Biz cemiyet olarak hak aramada gücümüzü ulusal ve uluslar arası hukuk ile İslam hukukundan alıyoruz.

Mesuliyet dayanağımız Maide suresi 8.ayettir.

”Ey inananlar, Allah için daima doğru hükmedin, adalete tam uygun tanıklıkta bulunan ve bir kavme olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalette bulunun ki bu, takvaya daha yakındır ve çekinin Allah'tan. Şüphe yok ki Allah, ne yaparsanız hepsinden de haberdardır.”

Bu görevimizi ifa ederken iki sloganımız var, biri “hakkın hatırı alidir, hiçbir hatıra feda edilmez” yani ortada bir haksızlık varsa mazlumun kimliğine bakmadan yanında durmak, zalimin de kimliğine bakmadan karşısında durmakla yükümlüyüz.

Başka bir ifade ile yakınlık derecesini düşünmeden, herhangi bir maddi menfaat kaygısına takılmadan, cesaretle haktan yana bir duruş sergiliyoruz.

Diğer sloganımız da “Heq navê Xuda’ye(Hak Allah’ın adıdır)”  diyoruz. Varlığına ve birliğine inandığımız Allah’ın adlarından biri HAK ise bizim de haktan yana bir duruş sergilememiz lazımdır.” Dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :