Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
03.05.2024
Giresun / 11°C

29 Ekim 2023 - 12:04
Başkan Yakar’dan 100. Yıl Mesajı
Başkan Yakar’dan 100. Yıl Mesajı

 

Bulancak Belediye BaÅŸkanı Recep Yakar, “Türkiye Yüzyılı”nı kutladığımız, Cumhuriyetimizin 100.yılı gelecek yüzyıllara da umutla ve inançla bakmaya baÅŸlayan Yüce Türk Milletinin kutlu bayramıdır” dedi.

 

BaÅŸkan Yakar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliÄŸinde istiklalini kazanmak için varoluÅŸ mücadelesi veren ÅŸanlı ecdadımız, nice zorluklara raÄŸmen destanlar yazmış ve neticesinde bağımsızlığını elde ederek, Cumhuriyete giden yolu açmıştır. Tam 100 yıl önce, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız ÅŸartsız egemenliÄŸi kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuÅŸtur. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduÄŸu “Muasır Medeniyetler” yolunda kurulduÄŸu günden bu yana; demokrasi, insan hakları, eÄŸitim, saÄŸlık, bilim ve teknoloji, ekonomi, ulaÅŸtırma alanları  baÅŸta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiÅŸtir. Ä°çinde bulunduÄŸumuz konjoktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduÄŸu gibi bize de ülkemizi geleceÄŸe taşımak için büyük sorumluluklar yüklemektedir.

Özellikle, 15 Temmuz’da gerçekleÅŸtirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluÅŸ mücadelesinde olduÄŸu gibi destansı bir duruÅŸla karşı koyması ile bastırılan darbe giriÅŸiminin ardından; millet olma ÅŸuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Bu sorumluluÄŸun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduÄŸu gibi özellikle de teknolojik ve ekonomik geliÅŸmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaÅŸanılan asrın sorunlarına cevap verecek ÅŸekilde geliÅŸtirerek devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda, yakın coÄŸrafyamızda cereyan eden savaÅŸ ve karmaÅŸa ortamına raÄŸmen, baÅŸta savunma sanayisi ve teknolojisi olmak üzere, her alanda gerçekleÅŸtirilen teknolojik hamlelerle ilerleyen bir Türkiye tablosu ortaya koyabilmenin haklı gururunu yaşıyor ve gelecek yüzyılın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha da güçlenerek geleceÄŸine inanıyoruz.

Bu vesile ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, Türk Milleti ile birlikte büyük fedakarlıklar ve mücadeleler veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları ile tüm Åžehit ve Gazilerimizi rahmet ve ÅŸükranla anıyor. Bizlere emanet ettikleri bu Aziz Vatanı, nice Yüzyıllara taşıma bilinci ve sorumluluÄŸuyla yolumuza devam ediyoruz, Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı tüm Milletimize kutlu olsun” dedi.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :