Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

17 Şubat 2012 - 17:52
Açık Lise 2011-2012 Öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme 27 Şubat 16 Mart 2012
2011-2012 Öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme işlemleri 27 Şubat 16 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak.
Açık Lise 2011-2012 Öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme 27 Şubat 16 Mart 2012

2011-2012 Öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme işlemleri 27 Şubat 16 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak.
2011-2012 Birinci dönem sınav sonuçları 24 Şubat 2012 tarihinde açıklanacak.
 2011-2012 Öğretim yılı 2. Dönem Kayıt yenileme işlemleri ise; 27 Şubat 16 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak.  kayıt yenileme işlemini, öğrencilik durumu ''AKTİF'' ve ''DONUK '' olan öğrenciler yaptıracak.  2. Dönem yeni kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yenileme işlemi yaptırmayacaklar ve bu tarihten itibaren derslerini seçeceklerdir.  DERS SEÇİMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE  Kayıt yenileme yapan her öğrenci uzaktan eğitim ile alması gereken dersleri sistemden kendisi seçecek. Seçilen derslerine ait kitaplarını İrtibat bürolarından veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alabileceklerdir. Kitaplarını alan öğrenciler kayıt bürosuna uğrayarak aldıkları kitapları kayıt altına aldıracaklar.  Kimlik ve bandrolü olmayanlar Halk Eğitim Merkezlerinden veya İrtibat bürolarından temin edebilirler.  Web Sayfalarında fotoğrafı olmayan öğrenciler, kayıt bürosuna uğrayarak mutlaka fotoğraflarını sayfalarına ekletmeleri gerekmektedir, ayrıca nüfus cüzdanlarında T.C. numarası olmayan veya eski cüzdanların yenilenmesi gerektiği de hatırlatılmaktadır.  2011- 2012 Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler öğrencilik durumları ''AKTİF'' öğrenci olduğu zaman sisteme girerek ders seçimini yapacaklar. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dosyaları irtibat bürolarından geliş sırasına göre incelenmekte veri girişi yapılarak öğrenciler ''AKTİF'' yapılmaktadır.  Ders seçme  Ders seçme sayfasında ''ORTAK'' ve ''SEÇMELİ '' dersler göreceksiniz. Ortak dersler almanız gereken zorunlu derslerdir. Öncelikle ortak dersleri seçiniz. Yüz yüze eğitimi bitirmiş olsanız, mezun olabilecek toplam krediye ulaşmış olsanız bile, zorunlu ortak dersiniz var ise mezun olamazsınız. Mezun olabilmeniz için zorunlu dersler kısmında hiçbir dersinizin olmaması gerekiyor.

 Ortak dersler içerisindeki Dil ve Anlatım dersi başarılması zorunlu bir derstir, bu dersten muaf olunamaz. Dil ve Anlatım dersi dışındaki derslerden üç kez sınava girilip başarısız olunursa öğrenci o dersten muaf olur.

 Öğrenci muaf olduğu dersin kredisini almaz, öğenci isterse muaf olduğu dersi tekrar alıp başarmak kaydıyla kredisini tamamlayabilir. ÖRNEK: Öğrenci; Dil ve Anlatım dersi dışındaki derslerden üç kez sınava girip muaf olsun zorunlu dersi hiç kalmasın bu durumda öğrenci zorunlu dersim kalmadığına göre mezun olmalıyım diye düşünebilir.  Öğrenci toplam mezuniyet kredisine ulaşamamış ise zorunlu derslerden muaf olsa bile mezun olamaz, öğrenci ya muaf olduğu dersleri tekrar alıp kredisini tamamlayacak ya da seçmeli derslerden alarak kredisini tamamlayıp mezun olacak.

 Mesleki Açıköğretim lisesi öğrencilerinde Zorunlu ortak dersiniz kalmamak kaydıyla yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim ile alacağınız toplam kredi miktarı 240, toplam döneminiz de en az 8 (sekiz) olduğu zaman mezuniyete hak kazanacaksınız.  Açıköğretim lisesi öğrencilerinde ise zorunlu ortak dersiniz kalmamak kaydıyla uzaktan eğitim ile alacağınız toplam kredi miktarı 192, toplam döneminiz de en az 8 (sekiz) olduğu zaman mezuniyete hak kazanacaksınız

Lise diploması ile İmam Hatip programına kayıt yaptıran öğrenciler programda tanımlanan ''ALAN'' derslerini sistemden seçecek ve sınavlarına gireceklerdir.

Lise diploması ile İmam Hatip programı dışındaki alanlara kayıt yaptıran öğrenciler uzaktan eğitim ile ders seçmeyeceklerdir. Bu öğrencilerimiz dört dönemde yüz yüze eğitimlerini başarı ile tamamlamaları halinde mezun olabilmektedirler.


İsim Soyisim :
E-Mail :