Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

22 Şubat 2012 - 19:05
Bilgi Yarışması Finali Yapıldı
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ile il Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen ''Bilgi Yarışması'' final töreni bugün yapıldı.
Bilgi Yarışması Finali Yapıldı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ile il Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen ''Bilgi Yarışması'' final töreni bugün yapıldı.  
  

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan final törenine Orman Köylerinde olan Bulancak Kovanlık İlköğretim Okulu, Dereli Yüce İlköğretim Okulu, Merkez Okçu İlköğretim Okulu, Tirebolu Karaahmetli Öğretmen Gürbüz Alpay İlköğretim Okulu ve Espiye Ericek İlköğretim Okulu olmak üzere 5 okul katıldı.   Yarışma sonucunda; 10 sorudan 7’sini bilen Tirebolu Karaahmetli Öğretmen Gürbüz Alpay İlköğretim Okulu birinci, Bulancak Kovanlık İlköğretim Okulu ikinci ve Merkez Okçu İlköğretim Okulu’da üçüncü oldu.   Yarışmada birinci olan öğrencilere plaket, bot ve kırtasiye ödülü Vali Dursun Ali Şahin tarafından verildi. Vali Şahin ayrıca kendi özel dolmakalemini de grup sözcüsüne hediye etti. Diğer dereceye giren okul öğrencilerine de ödüller verildi. Bu dereceye giren okullar 21 Mart 2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara’da ağırlanacak.   Yarışma öncesi bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, Giresun’da orman alanının gün geçtikçe fazlalaştığını ve % 40’lara çıktığını söyledi.   Ağaçların insan gibi canlı bir varlık olduğunu belirten Vali Şahin, “Hepsi insanların emrine, hayrına verilmiş ama biz insanoğlu onların değerlerini bilmiyoruz. Peygamberimizin “Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz” sözü bizler için iyi bir tavsiyedir. Meyvesi ve gölgesi için mutlaka ağaç dikmeliyiz.” diyerek salonda bulunan çocuklardan her yıl 2 fidan dikme sözü aldı.   34 yıllık meslek hayatında böyle bir bilgi yarışmasına ilk defa tanık olduğunu kaydeden Vali Şahin, bu yarışmayı düzenleyen Orman Bölge Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Vali Şahin ayrıca Orman Bölge Müdürlüğünce 106 km. uzunluğundaki ilimiz karayolunun ağaçlandırılacağını, 5 bal ormanı kurulacağını ve köy yolu güzergahlarına meyve fidanları dikileceğini sözlerine ekledi.   Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Kostak’ta ilimizde orman sevgisini artırmak amacıyla orman köylerinde bulunan okullar arasında bu yarışmansın tertip edildiğini belirterek katkısı olanlara teşekkür etti. Daveti onurlandıran Vali Şahin’e de şükranlarını sundu.   İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’ta, bu tür yarışmaların öğrencilerin kendine özgüvenini artıracağını ve kendini ifade etmede yardımcı olacağını söyledi. Akkurt destekleri için Vali Şahin’e şükranlarını sunarak yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.    Törene; Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Bekdemir, İl Defterdarı Sedat Ayyıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.




İsim Soyisim :
E-Mail :