Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

20 Aralık 2016 - 01:26
Karadeniz'li aşçılar fındığa sahip çıkıyor!
Karadeniz'li aşçılar fındığa sahip çıkıyor!

Karadeniz Pasta aşçılar federasyonu Ordu'da bir araya geldi. Ordu'da bir otelde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelen Karadenizli aşçıların gündeminde fındık vardı.

Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği (GAPDER) İl Başkanı Fırat Canikli toplantıda yaptığı konuşmada sözlerine Ülke genelinde haince ve alçakca düzenlenen saldırıları lanetleyerek başladı.

Canikli açıklamasında; "Derneğimizin kuruluş amacı öncelikle Karadeniz ve Türk mutfağanı araştırmak, gelişmesine katkıda bulunmaktır. Yurt içi ve uluslar arası arenada, etkinlikler düzenlemek, proje hazırlamak, hazırlanmış projelere mesleki anlamda destekler sunmaktır. Meslektaşlarımızı güvenilir imkan sahibi bir çatı altında toplamaktır" dedi.

Vejeteryan mutfağında Giresun'un bir cazibe merkezi olduğuna değinen Canikli; "Vejeteryen mutfağı denilence akla ilk gelen Giresun mutfağıdır. Doğal yaşantısı ve doğal ürünleriyle dikkat çeken Giresun vejeteryan mutfağında bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Doğanın bize sunmuş olduğu imkanlarla 350 ve üzeri ürün sunmaktadır. Tuik verilerine görede Giresun en uzun yaşam coğrafyası olarak kabul edilmiştir. Memleketimiz vejeteryan mutfağıyla turizim açısından katkı sağlayabilir. Aynı zamanda Giresun Kiraz'ın ana vatanı ve Fındığında başkentidir" dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :