Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10776 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   30 Temmuz 2016 - 15:56

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden kamuoyuna duyuru

Büyüt
Küçült
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden kamuoyuna
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, FETÖ yapılanmasıyla yakın ilişkisi olduğu için kapatılan Fatih Üniversitesi ile isim benzerliğinden ötürü yanlış anlaşılmalar yaşandığını, üniversitenin çağrı merkezine gelen çok sayıda soru üzerine böyle bir açıklama yapmak gereksinimi duyduklarını, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında kurulan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin hiçbir kişi, grup ya da cemaatle bir ilişkisi olmadığını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından birçok kurum ve kuruluşta başlatılan incelemeler doğrultusunda bazı eğitim kurumlarının kapatılmasına karar verilmişti. Bunlardan bir tanesi de yönetici ve akademik personelinin FETÖ yapılanmasıyla yakın ilişkisi olduğu bilinen Fatih Üniversitesi olmuştu. Ancak Fatih Üniversitesi, isim benzerliğinden dolayı öğrenci ve ebeveynler tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile karıştırıldı. Yanlış anlaşılma dolayısıyla açıklama yapan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2010 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan bir üniversite. Vakıf üniversiteleri arasında doğrudan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurduğu 2 üniversiteden biri. Bu anlamda devlet üniversiteleri arasında yer alabilecek statüde bir üniversiteyiz. 22 Haziran 2016 tarihindeki üçüncü mezuniyet törenimizi ve iftar programımızı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirmiş idik. Dolayısıyla herhangi bir kişi, grup ya da cemaatle hiçbir şekilde irtibatı olmayan bir kurumuz. Son yıllarda isim benzerliği sebebiyle üniversitemiz bazı kişilerce Fatih Üniversitesi ile karıştırılıyor. Son gelişmeler sonucunda Fatih Üniversitesi kapatılmıştır. Artık öğrenci alamayacak. Tanıtım Tercih döneminde çağrı merkezimize Fatih Üniversitesi ile ilişkimiz olup olmadığı konusunda ve kapatılıp kapatılmayacağımız konusunda çok fazla telefon gelmeye başladı. Bu doğrultuda kamuoyunu aydınlatmak elzemdir.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin herhangi bir kişi, grup veya cemaatle ilintili olma durumu söz konusu değildir. Doğrudan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün üniversitesi olarak eğitimimize devam ediyoruz. Kontenjanlarımızı duyurduk, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖYSM) kılavuzunda da yer alıyoruz. Kontenjanlarımız nispetinde öğrenci alacağız ve eğitimimize devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir