Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
18.10.2024
Giresun / 11°C

07 Haziran 2024 - 19:08
MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸi Destekleniyor
MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸi Destekleniyor

Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸümüz tarafından hazırlanan ve DoÄŸu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma Ä°daresi BaÅŸkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Eynesil Ä°lçemizde çiftçilerimize toplam 2 dekar alanda yetiÅŸtirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı.

Ä°lçe Kaymakamı Sayın Erkut Pamuk çiftçilerimize fidanlarını teslim etmiÅŸ ve  Ä°lçe Tarım ve Orman Müdürü  Emrah Tomruk’ta çiftçilerimize MaviyemiÅŸ fidanlarının bakımı ve dikimi hakkında bilgilendirmede bulunmuÅŸtur.

Literatüre Yaban Mersini olarak girmiÅŸ olan MaviyemiÅŸ (Vaccinium spp.) dünya çapında gerek taze tüketim gerekse iÅŸlenmiÅŸ meyve sanayisi açısından sahip olduÄŸu güçlü pazar ile üreticilerin yüksek gelir elde etmesini saÄŸlar.

MaviyemiÅŸ ılıman iklim kuÅŸağında yetiÅŸebilen üzümsü bir meyvedir. Asitli ve organik maddece zengin topraklarda yetiÅŸebilen MaviyemiÅŸ meyveleri salkım ÅŸeklinde oluÅŸur ve bir salkımda genelde 5-100 dane meydana gelir. Meyveleri farklı zamanda olgunlaÅŸtığı için olgunlaÅŸma periyodu boyunca haftada en az 1 kez hasat yapılmalıdır.
Özellikle DoÄŸu Karadeniz bölgemizde çay ve fındığa ek gelir getirici ürün olan MaviyemiÅŸ, bölge ekonomisi açısından oldukça kazançlı bir üründür.

 

Giresun Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :