Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
03.07.2025
Giresun / 11°C

Gazi Meclisin Gazi Vekiline selam olsun
Gazi Meclisin Gazi Vekiline selam olsun

Malumunuz 54 ülkeden gelen aktivistler Gazzedeki zulme dikkat etmek için Küresel bir yürüyüş düzenlediler. Hüdapar Mersin vekili Faruk Dinç de bu harekete destek vermek için Mısıra gitmişti, ne yazık ki Mısır hükumeti bu hareketi engellemek için bir provokasyon düzenledi ve bu arbede esnasında  Faruk Dinç kafasında yara aldı.

Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek, gözlem ve duygularını almak için makamında onu ziyarette bulundum, onunla kısa bir söyleşi yaptım. “Gazi Meclisin Gazi vekiline selam olsun” diyerek sizi vekilimizin anlattıklarıyla baş başa bırakıyorum.

Özetle şunları dile getirdi;

“Katıldığımız yürüyüş Küresel Gazze yürüyüşüydü.Dünyanın 54 ülkesinden farklı din ve kökenden insanlar bir aya gelip böyle bir hareket oluşturmuşlardı. Bunların amacı Mısırın İsmail kentinde bir araya gelerek oradan Arişe, oradan da refah sınır kapısına yürüyerek gitmekti, Ariş-Refah sınır kapısı arasında 50 kilometrelik bir yol var, bu yolu da gündüz yürüyerek gece çadırlarda kalarak bir nevi dünyanın dikkatini buraya çekmekti.

İsmail kentine 60 km kala önümüzü kestiler, pasaportumuzu aldılar, binlerce insan buraya toplandı. Ablukaya alındık herkes kendi diliyle “Özgür Filistin” sloganlarını atıyordu. Taşkınlık yapan olmadı,  bu insanlar gayet olgun insanlardı doğrusu ben bu insanların tarzına, tavrına hayran kaldım  bir ara bazı sivil insanları etrafımıza bıraktılar, onların deyimiyle Baltacılar adı verdikleri bu insanlar topluluğun içine bir şeyler fırlattılar, bir de baktım ki çok sert bir cisim kafama değdi,  fena halde başımdan kan akmaya başladı Ambulansa götürüldüm, müdahale edildi. Elhemdulillah derin bir yara oluşmadığı için ucuz atlattık. Büyük elçimiz bizimle ilgilendi, beni misafirliğe davet etti, ama ben topluluktan ayrılmayı uygun bulmadım.

Tabi bu hareketin amacı Mısır Hükumetini protesto etmek değildi, ne yazık ki kendileri gereksiz yere bu sıkıntıya alet oldular.

Bu yürüyüş işgalci Siyonistlere karşı yapılan bir yürüyüştü,

Bu yürüyüş Gazzeye insani yardım ulaştırmak için yapılan bir yürüyüştü.

Bu yürüyüş Gazze Refah sınır kapısının açılması için yapılan bir yürüyüştü.

Mısır hükumetinin haberi bu yürüyüşten vardı. Ne yazık ki İsrailin sözde Bakanı Sisiye seslenerek “buna müsaade etmeyin” dedi ve bunun üzerine Mısırın tavrı değişti.

Mısır hükumeti Müslümanların hiddetinden çok Siyonistlerin öfkesinden korktu. Gelen yabancılar diyorlardı ki; “biz sizin kardeşlerinizi savunmaya gelmişiz, siz niye bize sıkıntı veriyorsunuz?” 

Dünyanın 54 ülkesinden bir araya gelen bu pırıl pırıl insanlar bana bir umut verdi, mesela Paristen 600 kişi gelmişti.

Ne yazık ki diğer İslam ülkeleri gibi Mısır da Siyonizmin  işgali altında, Mısır halkı bizim gibi dertli ama hükumeti Siyonistlerin emrindedir.

İsrail sadece Gazzede kaybetmeyecek, 

Vaşintonda kabedecek, 

Berlinde kaybedecek,

Paris’te kaybedecek de kaybedecek, ben katılımcıların gözlerinde  bu ışık gördüm.

Hatırlayalım 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı vardı, hükumet işbaşındaydı ama darbeyi durduran halk durdurdu, yani bu gün  devletler Gazzedeki zulmü durdurmuyorlar bu zulmü ancak halk durdurabilecek diye düşünüyorum.

Zafer İslamın olacak inşallah.” Dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :