Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

19 Mayıs 2018 - 10:05
Veterinerlik Öğrencilerinden Dimes'e Eğitim Gezisi
Veterinerlik Öğrencilerinden Dimes'e Eğitim Gezisi

Veterinerlik Öğrencilerinden Dimes'e Eğitim Gezisi

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik Bölümü, Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı koordinasyonunda Dimes'e ait Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesine eğitim gezisi düzenledi.
Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik Bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı koordinasyonunda Tokat'ta bulunan Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesine eğitim gezisi düzenledi.

Dimes tarafından 2003 yılında mülkiyeti Tarım Bakanlığı’na ait Tokat’ın Turhal ilçesindeki 5.415 dekarlık arazi üzerine kurulan Kazova Tarım İşletmesi’ni, %25 TİGEM iştirakiyle “Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesi” adı altında yapılan işbirliği ile özel sektörün faliyete geçirdiği ilk kuruluştur.

Dimes, modern işletmecilik anlayışıyla yüklendiği bu misyonu, gerek tarım gerekse hayvancılık alanında gerçekleştirdiği projelerle verimli bir şekilde ortaya koymaktadır. Eğitim için gelen tüm öğrencilere de gerekli kolaylığı sağlamaktadır. 670 baş sağmal toplamda 1500 adet başlık olan işletme profosyonel bir hayvancılık hizmeti yapmaktadır.

Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğrencileri işletmenin hayvansal üretim bölümü tamamen gezerek burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İşletmenin veteriner hekimi, ziraat mühendisi ve makina mühendisleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz profosyonel hayvancılık üretimi ve bakımını yerinde görme fırsatına eriştiler. Şirketin üst düzey yöneticileri tarafından da yapılan bilgilendirmeler ve yapılan ikramlar sonunda öğrencilerimizin gezisi sonra ermiştir.

Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğrencileri eğitim gezisi esnasında her türlü desteği ve yardımı gösteren genel müdür ziraat mühendisi Koray Süner'e, işletme veteriner hekimi Mustafa Polat'a, hayvan şube müdürü makine mühendisi Halit Alyeşil'e gösterdikleri misafirperverlik ve yardımları için teşekkürlerini ilettiler.
 Kadir Bekiroğlu / Alucrahaber.com



İsim Soyisim :
E-Mail :