Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

28 Mart 2021 - 23:10
SİVASLI ŞAİR DERYA KIZILGÖZ ÖDÜLÜNÜ ARMUTLU'DA ALDI ..
SİVASLI ŞAİR DERYA KIZILGÖZ ÖDÜLÜNÜ ARMUTLU'DA ALDI ..

Sivaslı Eğitimci Şiir Yorumcusu, Müzik Öğretmeni,  Sosyal Etkinlikler Uzmanı , Şair Derya Kızılgöz; tasarımları, organizasyonları,  yayınları, yorumları, sunumları  ve paylaşımları  karşılığında;  Dünya Markası Türkiye Sevdası irtibatlı olarak almaya hak kazandığı, 2020, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü'nü; 26 Mart 2021  TS : 15:00'de Yalova, Armutlu İskele Termal Otel Kafeteryası'da  Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyarr'dan aldı..


Şiir Hayranı Otel çalışanları ve Otel Konuklarının şiir dinletisi sonrasında tebriklerle gerçekleşen ödül töreninde; Bir çok Şiirli Eser Sahibi Güzel Sanatlar Öncüsü Derya Karagöz'e;

 Ödül Şeref Serlevhası beraberinde ; 1 Adet Şair Kalemi, 1 Adet Badem Fidanı, 2 Adet Armutlu Armudu, 1 Adet Amasya Sevdası Eseri ile Türkiye Sevdası ekinde  Armutlu  Güzellemesi / Hikmet Okuyar Şiiri verildi.. 26.03.2021.

............

.DERYA KIZILGÖZ HAYATI

*

1974 Mart ayında Sivas'ın Zara ilçesi- Akören köyünde dünyaya gelen ve Yıldızeli Nüfus Kütüğüne kayıtlı olan Şair Derya; 1975-1981 yılları arasında Ankara'nın Haymana ilçesi-Bostanhöyük köyünde yaşamıştır. 1981 yılından itibaren Ankara ilinde ilk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesinde öğrenimine devam etmiştir. Ankara Şereflikoçhisar (1998-2009) , Zonguldak Beycuma-Kilimli (2009-2014) , Antalya Gündoğmuş-Manavgat(2014-2019) ilçelerinde öğretmenlik mesleğinin yanı sıra yazınsal faaliyetler ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde, Türkiye Şair Ozan Ve Yazarlar Derneği Zonguldak İl Temsilcisi, Antalya İl Temsilcisi, Batı Karadeniz Bölge Baş Temsilcisi olarak çalışmıştır. Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Edebiyat bölümü öğrencisi olan şair Yalova ili Armutlu ilçesinde öğretmenlik mesleğini sürdürmektedir. Türkiye Şairleri, Dünya Şairleri, Avrasya Şairleri Antolojilerinde, dergi ve gazetelerde, blog sayfalarında yayın faaliyetlerinde bulunmuş olan ve 26 Mart 2021 Cuma günü Süper Kaynak ESER Muhteşem Proje tanıtım turizm kültür sanat Eseri TÜRKİYE sEVDASI ile irtibatlı olarak; Nevruz, Ergenekon, Şiir Günü Şairler Bayramı, Ağaç Bayramı, Ormancılık Haftası Aşık Veysel ile Şiir Yorumcuları Haftası ; Yalova Armutlu İskele Termal Park Otel  Kafeteryası'nda 2020 Hikmet Okuyar Şiire Hizmet Ödülü alan Derya KIZILGÖZ'ün yayınlanmış yedi eseri yayına hazır dört kitap dosyası bulunmaktadır.

.........

Derya Kızılgöz Eserleri : 

*

01 )  Su İken Düşlerim

02 )  Anahtar Toplayıcısı

03 )  Göğokyanus

04 )  Kürecan

05 )   Aynadaki Karanlık

06 )   Yanılsamalarda Düş Kunduzu

07 )  Gönül Uygarlığı

.....

(NOT : Susan Suyun Vadisi-Göcek- İnsaniyet Makamı. Günberi yayına hazır kitap dosyalarıdır.)



İsim Soyisim :
E-Mail :