Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
24.04.2024
Giresun / 11°C

23 Nisan 2021 - 18:10
Rektörümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Rektörümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN; Milli EgemenliÄŸimizin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektörümüz mesajında, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran Türk Milletinin, bu hamlesiyle vatan topraklarında esaretin asla kabul edilmeyeceÄŸini bütün dünyaya ilan etmiÅŸ olduÄŸunu hatırlattı.

Rektör Can,  Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Milletimizin en yetkili temsilcisi olduÄŸunu,  aynı zamanda  ülkemizdeki hür ve bağımsız yaÅŸama iradesinin de sembolü olduÄŸunu vurguladığı mesajında ayrıca ÅŸu açıklamalara yer verdi:

"23 Nisan 1920, Milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya baÅŸladığı, kendi kaderini kendi azim ve kararına baÄŸladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiÄŸi egemenliÄŸin en önemli sembolü olan Meclisimizin kuruluÅŸ günüdür. Bu önemli gün, çocuklara ve yeni nesillere armaÄŸan edilmiÅŸtir. Bu armaÄŸan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluÄŸunun da simgesidir.

Kutlu olsun, daim olsun…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin aydınlık geleceÄŸi çocuklara emanetidir. Bu bayram, dünyada çocuklara armaÄŸan edilen barışın ve kardeÅŸliÄŸin simgesi olan ilk ve tek bayramdır.

Geçen yıl olduÄŸu gibi bu yıl da, ne yazık ki Milli EgemenliÄŸimizin 101. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada olduÄŸu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeni ile meydanlarda coÅŸku ile kutlayamıyoruz.

SaÄŸlığımız ve gelecek güzel günler için evlerimizde kalmak zorundayız. Ben, bugünün evden çıkmadan da, tüm  coÅŸkusu ile kutlanacağına inanıyorum. Bu önemli günde çocuklarımıza  Atatürk'ü, Ulusal KurtuluÅŸ Mücadelemizi, Milli EgemenliÄŸimizi, hürriyetin ve bağımsızlığın önemini anlatalım. Giresun Üniversitesi olarak bizler de sosyal medya hesaplarımızdan, çocuklarımıza bugünün coÅŸkusunu yaÅŸatacak ve önemini anlatacak paylaşımlar yapacağız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm Türkiye, Sayın CumhurbaÅŸkanımız ve Sayın Meclis BaÅŸkanımızın önderliklerinde, her yeri bayraklarla süsleyecek. Bağımsızlığımızın sembolü Ä°stiklal Marşı'nı söyleyecek. Zor koÅŸullarda bulunduÄŸumuz bugünlerde, Türk milleti ''Korkma'' diye haykıracak. Üniversitemiz mensuplarını ve tüm vatandaÅŸlarımızı bu anlamlı etkinliÄŸe katılmaya davet ediyorum.

Çocuklarımız bu ülkenin geleceÄŸidir. Onların haklarını korumak, onlara güzel bir gelecek kurmak bizim en önemli vazifemizdir. Bu vesile ile, baÅŸta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, TBMM’nin tüm kurucu üyelerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. BaÅŸta çocuklarımız olmak üzere, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Milli EgemenliÄŸimizin 101. yılını kutluyorum."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :