Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

29 Nisan 2021 - 10:19
MEZARLIKLAR ANNELER GÜNÜNE VE BAYRAMA HAZIRLANIYOR
 MEZARLIKLAR ANNELER GÜNÜNE VE BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Giresun Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yaklaşan bayram ve anneler günü nedeniyle mezarlıklarda geniş kapsamlı bakım, onarım ve temizlik çalışması yapılıyor.

Ekipler tarafından, Belediyenin sorumluluk sahasında bulunan ve toplam 300 dönümlük alanı bulan mezarlıkların bakım, onarım ve temizlik çalışmaları en ince detayına kadar gerçekleştiriliyor.

Şehir mezarlığı olan Yeni mezarlık ve Samanlıkkıranı mezarlığının yanı sıra Aydınlar, Küçükköy, Çaykara, Yalı, Erikliman, Kavaklar, Seldeğirmeni, Teyyaredüzü, Kayadibi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlıklarda da programlı bir şekilde çalışma yürütülüyor.

Ot biçme, temizlik ve onarım çalışmalarına ağırlık veren ekipler ihtiyaç duyulan mezarlıklarda çevre düzenlemesi de yaparak vatandaşların mezarlıkları daha elverişli ortamlarda ziyaret etmesini sağlıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Mezarlık ziyareti yaparak, vefat edenlerimize dualar etmek, dinimizin bize vermiş olduğu önemli bir vecibe. Bu vesileyle mezarlıklarımızda bulunan tüm meftalarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar dilerim.

Tüm mezarlıklarımızda temizlik ve gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı kabir ziyareti esnasında tedbirli davranmaya davet ediyorum. Salgın devam ediyor. Hijyene dikkat edelim, maskelerimizi takalım, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde mezarlık ziyaretimizi yapalım” şeklinde konuştu.



İsim Soyisim :
E-Mail :