Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
02.05.2024
Giresun / 11°C

06 Mayıs 2021 - 16:46
Alucra'da Organik Kekik Bahçesi Kuruldu
Alucra'da Organik Kekik Bahçesi Kuruldu

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen 'Dokap Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Alucra Fevzi Çakmak Köyünde organik kekik bahçesi kuruldu.

Alucra Fevzi Çakmak Köyü Fatih Mahallesi sakinlerinden Hasan Bitmez'in yaptığı başvuru DOKAP tarafından onaylanarak %100 hibe ile ilçemizde 2 dekar alana organik kekik bahçesi kuruldu.

Konuyla alakalı olarak Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynel Özdemir Alucrahaber'e şunları iletti:

"Alucra ilçemizde 2020 yılında başvurularını aldığımız ve DOKAP tarafından finanse edilen 'Dokap Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında tamamen organik olacak şekilde kekik bahçesi tesis edilmiştir.

Organik kekik bahçesi dikim öncesi proje başvuru sahibi Hasan Bitmez tarafından tarıma uygun hale getirilmiş olup, damla sulama sistemleri ile birlikte kekik fideleri tesis edilmiştir.

Proje kapsamında üreticimize organik tarım sertifikaları da proje kapsamında desteklenecek olup, organik tarımında Alucra bölgemizde yaygınlaştırılmasını teşvik edecektir" dedi.

Kadir Bekiroğlu / Alucrahaber.com



İsim Soyisim :
E-Mail :