Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
28.03.2024
Giresun / 11°C

18 Mayıs 2022 - 16:55
Başkan Yakar’dan 19 Mayıs Mesajı
Başkan Yakar’dan 19 Mayıs Mesajı

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak, Milli mücadelenin meşalesini yakmış ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi günün, önemine binaen de Türk gençliğine bayram günü olarak armağan etmiştir.

BugünMilli Mücadeleyi de başlatan sürecin 103. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek vatan sathına yayılmış, Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır.

İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta gençlerimiz olmak üzere milletimize armağanıdır. Türk gençliği ve yüce Türk Milleti, tıpkı 103 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecan ve duruşla istiklallerine ve istikballerine sahip çıkarak, emin adımlarla geleceğe yürümeye devam etmektedir.
Bu düşüncelerle milletimizin, özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna tereddüt etmeden kanlarını, canlarını feda eden tüm kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.

 



İsim Soyisim :
E-Mail :