Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
16.04.2024
Giresun / 11°C

22 Mart 2023 - 18:10
SEZGİN KARATAŞ MİLLETVEKLİ ADAY ADAYI OLDU
SEZGİN KARATAŞ MİLLETVEKLİ ADAY ADAYI OLDU

Bulancak Dernekleri Federasyonu (BUFED) Genel Başkanı iş İnsanı Sezgin Karataş İstanbul 3 Bölge Ak Parti Milletvekili Aday Adayı oldu. Karataş adaylığını Bulancak Federasyonu genel merkezinde yaptığı toplantı ile duyurdu. Toplantıya federasyonu oluşturan derneklerin başkanları ve temsilcileri ile Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş, Giresun Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Akgün, Bağcılar Belediyesi meclis üyesi ve Bağcılar Giresunlular Derneği Başkanı Ziya Yılmaz, Tirebolu Dernekleri Federasyonu (TİRDEF) Başkanı İbrahim Aydın ve Giresunlu vatandaşlar katılım sağladılar.

Toplantıda konuşan Karataş, “İnandığım ilkeler doğrultusunda Ak Parti İstanbul 3 Bölgeden Milletvekili Aday Adayı oldum. Aslında çoğunuz ile uzun yıllardır tanışıklığımız, dostluğumuz var. Bugün burada bana destek geldiğiniz için hepinize müteşekkirim. 2001 yılında başladığım sivil toplum çalışmalarıma bugün itibariyle Bulancak Dernekler Federasyonu Başkanı sıfatıyla devam ediyorum. Ne mutlu bize ki sevdiklerimiz bizleri daha başka görevlerde görmek istediklerinden hep tavsiyelerle çeşitli makamlarda gözlerinde canlandırdılar. BUFED’de göreve geldiğimizden beri her hemşerimin telefonunu karşılayıp her dertlerine ortak olma çabası içinde olduk, olmaya da devam ediyoruz. Hala aklımda ve ajandamda arkadaşlarımın istek ve talepleri listesi takip edilmek üzere duruyor.

Bulancak Dernekler Federasyonu 2007 yılında kurulduğundan beri çeşitli organizasyonlar yapmıştı. Biz göreve geldiğimizden beri de durağan moddaki etkinliğimizi canlandırmış, çeşitli organizasyonlarla BUFED’imizin adını arkadaşlarımla beraber bugün Türkiye’nin pek çok yerinde tanınır hale getirdik. Çocuklarımıza karne hediyeleri etkinliğimiz, Cuma namazlarında buluşuyoruz etkinliği, kitap okuma yarışması etkinliği, Bulancak muhtarlarımızla muhtarlar çalıştayı, ulusal gazete ve televizyonlarda da ses getirmiş Paşakonağı Offroad şenliği, kahvaltı günleri, iftar organizasyonları ve Bulancak’ımızın Giresun Günlerinde temsil edilmesi gibi alnımızın akıyla ve gururla memleketimizi anlattık.

Tarihimizin en büyük felaketlerinden 11 ilde milyonlarca insanımızı canları ve hayatlarıyla etkilemiş depremde hemen ertesi gün üzerinde gıda ve yardım malzemeleri ile 4 Offroad aracımızı Adıyaman’a ulaştırdık. Tam 12 gün sahada kalan arkadaşlarımız üzerlerinde ve araçlarında BUFED logolarıyla insanlık namına bayrağımızı dalgalandırdılar. Bugün İskenderun ve Adıyaman’ın bazı ilçelerinde Giresunun ilçesi Bulancak’ımızın hatırı sayılır bir yeri ve gönül bağı vardır. Yine deprem yardım faaliyetlerinde BUFED adına bölgeye iki tır su, bölgeden Eskişehir’e 19, Bulancak’a 2 aile ile 21 aileye kalacakları yerler temin ettik. Allah bir daha ülkemizi böyle sınavlarla sınamasın diyerek ölen vatandaşlarımıza rahmet kalanlara başsağlığı ve geçmiş olsun diliyoruz. Bundan başka Eskişehir’den Ordu’ya, Giresun’dan Sakarya’ya, İstanbul’a pek çok öğrencimize burs, sayısı ve isimi söylenmeksizin aileye nakdi ve ayni yardımlarda bulunuyoruz. Bu vesile ile huzurunuzda BUFED’i oluşturan derneklerimiz Erdoğan Köyü Derneği, Ataköy-Şeyhmusa Köyü Derneği, Ahmetli Köyü Derneği, Damudere ve Çevre Köyleri Derneği, Kayhan Köyü Derneği, Beykoz Bulancaklılar Derneği, Sakarya Bulancaklılar Derneği, Tuzla Kovanlık Derneği ve Bağcılar Bulancaklılar Derneklerime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.

Değerli arkadaşlar, ben hayat mottosu adalet olan bir kişiliğe sahibim. Doğru olmayana doğru demem, bilimin, mantığın ve itikadımın ışığından da ayrılmam. Doğruyu söyleyen olarak 9 köyden de kovulacağımı bilsem çocuklarıma halel laf söyletmem kimse söyletmez. Zaman zaman hemşerilerimin ve arkadaşlarımın benden bazı istekleri oluyor. Bazıları için günlerimi saatlerimi mesailerimi harcıyorum, bazılarına maalesef gücüm yetmiyor. Hastası olan, cenazesi olan, işçisi olan, durumu olan ile olmayanı buluşturmak için elimden geleni yapıyorum. Ancak bazı yerlerde insanoğluyuz nihayetinde elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Böyle olunca kızsak da, küsmeye hakkımız yok. Çünkü kendi adıma karar verecek olsam pek çok yardımını istediğim insanla yollarımı ayırmıştım hayatımda. Lakin arkamda büyük bir dost çevrem var yapamam. Bir küçük yardımımız dokunacak olacağını da bilsem bu anlamda taraf kalamam. Tarafım hep bellidir o da adalet.

Bizi Türklük ve İslamiyet’i bir arada nasip etmiş Allah’a hamd u senalar olsun. Kimin ne payı varsa bin kere razı olsun diyerek; artık bu minvalde dostlarım, hemşerilerim, sevdiklerim, halkım ve ülkem adına gücümü bir siyasi irade ile birleştirip daha çok insana ulaşmak daha çok dertlere derman aramak, hatta bunları da kendine asli görev edinmek için aday olmaya karar verdim. Hak için, adalet için, vatanımızın bölünmezliğine inancımızın ve imanımızın şartlarına bağlılığımız için, evlatlarımıza bu mübarek topraklarda müreffeh bir hayat bırakabilmek için AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylığımı huzurlarınızda ilan ediyorum. Allah çıktığımız bu yolda yüzümüzü kara çıkarmasın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

HABER: Aydın Kömürcü



İsim Soyisim :
E-Mail :