Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

07 Mayıs 2013 - 10:16
“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” Adlı Slogan Ve Logo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” Adlı Slogan Ve Logo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” Adlı Slogan Ve Logo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” Adlı Slogan Ve Logo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” Adlı Slogan Ve Logo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

 

İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği  ve Altındağ Belediyesi ve işbirliğinde gerçekleştirilen Ankara’daki tüm Ortaokullar ve Liselerde yapılan  “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-II” adlı slogan ve logo yarışması ödül töreni 3 Mayıs 2013 Cuma günü saat 10’da, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Yarışmaya katılan eserlerden ön elemeyi geçenler yarışma ile ilgili kitaba alındı.

 

 

Programa İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, İLESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Cemal Tuzcuoğulları, İlter Yeşilay, Arif Bük’ün ve İLESAM Federasyon Üyesi Zeynel Yeşilay; Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın yanı sıra birçok yetkili, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödüllerini alan öğrencilerin sevinci gözlerinden okunuyordu.

 

 

 

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız yaptığı açılış konuşmasında, “Telif hakkını korumanın ve korsanla mücadele etmenin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi. Bu projeyle hedefimiz her türlü korsanın önünü birazcık kesmektir; bu projeyi bitirdiğimizde Milli Eğitim bakanlığına başvurup Türkiye’deki bütün okullarda Telif Hakları ve Korsanla Mücadele Kulüpleri kurulması için bir tüzük hazırladıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığına bunu bir teklif olarak götüreceklerini” söyledi.Yarışmayı Türkiye Geneline açmayı düşündüklerini de ifade eden Parmaksız,

“Amaçladığımız hedeflere ulaşma yolunda, “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız II” projesine katılan ve katkı sağlayan tüm öğrencilerimize, yardım ve desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize, velilerimize, eğitime hizmet veren çalışanlara, başta Altındağ  Belediye Başkanı sayın Veysel Tiryaki’ye  ve bu projeyi destekleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Programda ödül töreninden önce İLESAM Federasyon Üyesi Zeynel Yeşilay’ın yarışma ile ilgili İLESAM’ı ve yarışmayı tanıtan sinevizyon gösterisi gösterildi.

 

 

Ankara’da okuyan ortaokul ve lise öğrencilerinin korsan ürünlere karşı dikkatlerini çekmeyi amaçlayan ve 25 farklı ilçeden Ankaralı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın sonucunda slogan ve logo alanında derece alan çalışmalar ödüllendirildi.

Slogan yarışmasında birinci Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Yasemin Çelik olurken, ikinciliği Altındağ bölgesi okullarından Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Yakup Savaş kazandı. Bala Kemal Şahin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Regaip Bolat ise üçüncü oldu.

 

Logo yarışmasında ise Çamlıdere Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf Bölümü öğrencisi Sümeyra Vildan Tunaoğlu birinciliği elde ederken Gölbaşı Anadolu Lisesi’nden İlayda Yaluç ikinci, Altındağ Yıldırım Beyazıt Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Eda Kızılavuz ise üçüncü oldu.

 

Her iki kategoride de birinciler laptop bilgisayar ve kitap seti, ikinciler netbook bilgisayar ve kitap seti, üçüncüler de dijital fotoğraf makinesi ve kitap seti ile ödüllendirildi. Ayrıca öğrencilere Başarı Belgesi ve okulları adına da bir Teşekkür Belgesi takdim edildi.

 

Törenin sonunda protokol ile birlikte toplu fotoğraf çektiren gençler hep birlikte “Korsana Hayır!” mesajı verdi.

 

www.ilesam.org.tr


TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16 Aydın Apartmanı, Kat:4 Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Fax

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

e-mail

:

ilesam@ilesam.org.tr




İsim Soyisim :
E-Mail :