Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
16.05.2024
Giresun / 11°C

21 Ocak 2014 - 20:50
Kütük; 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânı sağladık
Halil Kütük; 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânı sağladık
Kütük; 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânı sağladık

Halil Kütük; 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânı sağladık

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Eyüp Şubesinin düzenlediği Eyüplü esnafın sesi programında konuşan, Giresun Sivil Toplum kuruluşlarının duayen ismi Halil Kütük; dernekçilik tarihinde hiç kimseye nasip olmayacak hizmetlerde bulunduklarını ifade ederek, “Farklı alanlarda çok önemli görevlerde bulunan 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânı sağladıklarını.” söyledi.
İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Eyüp Şubesi üyeleri ve misafirleri, İslâmbey Caddesindeki dernek merkezinde sabah kahvaltılı programında buluştu. Giresun dernekçiliğinin duayen ismi Halil Kütük’ün konuşmacı olarak katıldığı programa, İSEDER Genel Başkanı Ramazan Altan, Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, Beyoğlu Şube Başkanı Sezayi Çimen, Küçüköy Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkan Adayı Engin Kırmaç, AK Parti Eyüp Belediyesi Başkan aday adayı Alaattin Temiz, Eyüp Giresunlular Dernek Başkanı Avni Aydın, Bayrampaşa Kızılay Dernek Başkanı ve AK Parti Bayrampaşa Belediyesi Başkan Aday adayı Havva Mermi,  Kağıthane Hürriyet Mahallesi muhtar aday adayı Fahrettin Ganioğlu, Giresunlu iş adamları Bilal Kahraman, Erhan Temur, Nebi Çamcı, Sezai Kütük, Yunus Emre Yılmaz, Ayhan Cansın, Destek Patent-Marka Danışmanı Erkan Kütük, İSEDER Genel Koordinatörü ve AK Parti Eyüp Belediyesi Başkan aday adayı Sena Sabire Koç, Giresun ve Şebinkarahisarlıların sağlık sorumlusu Ahmet Gedik, Aydınses Gazetesi Halil Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahvaltıya katılan davetliler kendilerini tanıttıktan sonra konuşan İstanbul Esnaf Sanatkârlar Derneği Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, Eyüplü esnaflar olarak 21 Aralık’tan itibaren sürekli iş adamlarıyla istişare ederek Eyüplü esnafın sesi olma yolunda önemli adımlar atıklarını belirterek şunları ifade etti. “Biz İSEDER Eyüp şubesi olarak üyelerimize önemli kazanımlar sağlamak için çalışmalarımızı başlattık. Özellikle düşük faizli kredi anlaşması başta olmak üzere, Umre ziyareti için turizm firmalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Yine üyelerimize ucuz seyahat yapmak için THY ile görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.
Üçüncüsü düzenlenen programın konuşmacısı Giresun dernekçiliğinin duayen ismi Halil Kütük, kendisini tanıttıktan sonra, Yağlıdere ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Giresun Dernekleri Birliği başta olmak üzere 25 yıllık sivil toplum kuruluşlarında yaptığı çalışmalarını özveri ile hazırlanmış bir sunum ile anlattı.  Yağlıdere ilçesinden bahsederken, Amerika’daki Yağlıderelilerden, Yavuz Sultan Selim Han’ın hocası Hacı Abdullah Halife Hazretlerinden bahsetmeden geçemedi.     Giresun’dan bahsederken Topal Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan” anlatmadan edemedi. Gelecek için ümit vadeden Giresun Gençlik Derneği’nin çalışmalarından, Kurucu Başkanı olduğu, Giresun Dernekleri Birliği tarafından başlatılan ve halen Giresun Federasyonu tarafından organize edilen ve marka haline getirilen Giresun Günleri’nden övgü ile bahsetti.
Uzun yıllar dernekçilik yaptığını ifade eden Halil Kütük, dernekçilik tarihinde hiç kimseye nasip olmayacak hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Farklı alanlarda ve önemli görevlerde bulunan 1600 öğrenciye burs, 600 kişiye iş imkânında bulduğumuz için çok mutluyum” dedi.
İstanbul’da 400’e yakın Giresun derneğinin olduğunu söyleyen Halil Kütük, kendi bulunduğu bütün sivil toplum kuruluşlarında hep proje üreten taraf olduklarını belirterek bir anısını şöyle anlattı. “2008 yılında düzenlediğimiz Feshane Giresun günlerine, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı, arkadaşlarımız, Ordu-Giresun Havaalanı istiyoruz yazılı pankartı açmışlardı. O zaman Sayın Başbakanımız bizim gündemimizde böyle bir konu yok demişti. Ama şimdi Ordu-Giresun Havaalanı bitmek üzere.” diyerek STK’ların ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: İlhan Çabukol




İsim Soyisim :
E-Mail :