Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

07 Şubat 2014 - 18:57
Giresun da İkinci Bir Hastane Aciliyet Taşıyor
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 5 ve 6 Şubat tarihlerinde TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak 2 konuşma yaptı.
Giresun da İkinci Bir Hastane Aciliyet Taşıyor

GİRESUNDA İKİNCİ BİR HASTANE ACİLİYET TAŞIYOR

GİRESUN'DA YOĞUN BAKIM HASTALARI ÇEVRE İL VE İLÇELERE GÖNDERİLİYOR

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 5 ve 6 Şubat tarihlerinde TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak 2 konuşma yaptı. Karaahmetoğlu dün Genel Kurulda yaptığı konuşmada Giresun’da yapılacak şehir hastanesini hatırlatarak mevcut hastanenin yoğun bakım hastalarının çevre il ve ilçelere sevk edildiğini belirterek şu sözleri sarf etti:

“Sayın Başkan, seçim bölgem Giresun'da devlet hastanesinde yer olmadığından, yoğun bakım hastaları Fatsa, Sivas ve Erzurum'a sevk edilmektedir. 2008 yılı itibarıyla, Giresun'da, İlhan Özdemir ve Kale Devlet Hastaneleri hizmet veriyordu, toplam yatak kapasiteleri de 517. Sağlık Bakanlığı politikaları gereği iki hastane birleştirildi. Projesi 1993 yılına ait ve standartlara uygun olmayan hastane, 2009 yılında hizmete başladı. Kapasitesi 250 yatak olup, 420 hasta kabul edilmektedir.

Kapatılan Kale Hastanesi arazisine 350 yataklı şehir hastanesi yapılacağı ve Tıp Fakültesiyle ortak kullanım sağlanacağı, iktidar partisinin Giresun 1 no.lu siyasi temsilcisi tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Bugün, Giresun'da acil olarak ikinci bir hastane ihtiyacı ve hastaların başka illere nakli sorun olarak önümüzde duruyor.”

Selahattin Karaahmetoğlu 5 şubat Çarşamba günü geçtiğimiz haftalarda soru önergesi ile gündeme getirdiği Çanakçı Düzköy susuzluk sorununu bu defa TBMM Genel Kurulunda dile getirdi. Karaahmetoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkan, Giresun ve ilçelerinde yol ve su sorunu çile olmaya devam ediyor. Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyü Armutlu Mahallesi’nde ciddi anlamda susuzluk sorunu yaşanıyor, Eynesil ilçesi İshaklı köyü Bayramoğlu Mahallesi’nde de yol sorunu çözülemiyor. Köyde oturan vatandaşlarımız resmî makamlara müracaatlarının sonuçsuz kaldığını ifade etmektedirler. Giresun’da su ve yol sorununa ilişkin verdiğimiz soru önergelerine cevapta, İçişleri Bakanlığının bu köylerin tespitini yeterince yapamadığını görmekteyiz. 21’inci yüzyılda köylerimizde yaşayan insanlarımızın temel ihtiyacı olan su ve yol sorunuyla mücadele etmeleri ileri demokrasinin bir sonucu mudur? Teşekkür ederim.”



İsim Soyisim :
E-Mail :