Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1623 kez okundu.
Yazının Tarihi :   02 Aralık 2022 - 17:56:04

Ak parti’den İnsan Hakları Cemiyetine bir ziyaret gerçekleşti,

Büyüt
Küçült
Ak parti’den İnsan Hakları Cemiyetine bir ziyaret gerçekleşti,

Eyüphan Kaya

Ak partiden İnsan Hakları Cemiyetine bir ziyaret gerçekleşti,

Diyarbakır  Ak Parti İnsan Hakları Başkanı  Zeki Akkoç ve   beraberindeki heyetle İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezini ziyaret etti.

 

Başkan Akkoç;

 

“Arkadaşlarımızla kurumları ziyaret ediyor, görüş ve taleplerini alıp genel merkezimize iletiyoruz.  Malumunuz bu halk 35-40 yıldır bir çok konuda hak ihlalleri yaşadı. 

Ak Parti 2015 yılının Eylül kongresinde bu sıkıntıları fark etmiş,  insan hakları genel yardımcığı tesis etmiştir.

10 Aralık İnsan Hakları günü ve insan hakları haftası münasebetiyle  ziyaretinize gelmişiz, el birliği ve iş birliği içinde bu hak ihlallerine karşı mücadele etmek istiyoruz.

Eğer Erzurum kongresinde, Sivas kongresinde alınan kararlara bağlı kalınsaydı belki bu gün daha rahat yaşardık, çünkü orada milli manevi değerlerimiz vardı.

Malumunuz tek parti döneminde ülkemizde,  bölgemizde çok ciddi hak ihlalleri yaşandı. Fıratın Doğusunda Kürtler hem dilinden, hem dininden dolayı sıkıntı yaşadılar. Ülkemizin batısında da dindar insanlarımıza huzur vermediler.

Ak parti bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için gayret ediyor. Yeter mi yetmez tabi, hak temelli derneklerle istişare içinde iyinin daha iyisini yapmak için gayret edip hayata huzur katmak için çalışacağız.” Diyerek diyalog başladı.

 

İnsan Hakları Cemiyeti  Genel Başkanı Eyüphan Kaya,

 

İnsan hakları müktesebatı insan oğlunun kalka düşe elde ettiği değerlerdir. Ancak uluslararası sözleşmelerde  maalesef müslümanların hukuk sabitelerinin ana kaynağı olan İslam hukuku dikkate alınmıyor, dolayısıyla adaleti mahzadan yoksun sözleşmeler karşımıza çıkıyor.

Üstat Bediüzzaman günümüze hitap edercesine  diyor ki; “Bize sulhü umumi, affı umumi, refi imtiyaz lazım”  bu altın değerindeki ifadeye göre;

Bir ülkede dünya ortalamsının üstünde insanlar ceza evinde yaşıyorsa ya  yönetim ya da adalet  sisteminde bir sıkıntı var demektir.

Eski devlet uygulamalarından muzderip olan, sıkıntılara düçar kalan vatandaşlarımız için bir sulh lazım, Kürt vatandaşlarımızın başına gelen hadiseler gibi.

Bu FETO meselesinde hala mağdurlar var, ama her beraat edende  masum değil,  bunu da bilmek lazım. Hala FETÖnın kılıcını çekenler var.

İnsanların bir kısmı gereksiz nedenlerle  birkaç maaş alıyor, bu adaletsizliğe fırsat vermemek lazım

 

Aileyi ilgilendiren yasalarda sıkıntılar yaşanıyor.

 

A)6284 numaralı yasa aileyi dağıtmaya, cinnet ve cinayetlerin oluşmasına sebep oluyor. Bu yasanın bir an evvel ıslah olması lazım.

1-Kadın ifade verirken mukaddesatı üzerinde yemin içmeli, olay yanlış çıkarsa ceza almalıdır,

2-Maksimum 7 gün zarfında erkeğin ifadesine başvurulmalıdır,

3-Evden uzaklaştırılan erkek için kendisi talep ederse  kalacağı bir yer tahsis edilmeli.

B) Sürekli nafaka ciddi bir haksızlıktır, ona da  adil bir çözüm getirilmeli.

C) Genç evliliklerden dolayı hapis yiyenler bir an evvel ceza evlerinden çıkarılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

A, B, C her üç maddenin uygulamasında da Allaha meydan okuma vardır. haberiniz ola.

Tabi sorunlarımız çok, hani bir söz var “taşıma su ile değirmen dönmez” yasalarımız İtalya, Almanya, İsviçre ve Fransadan ithal yasalar, bu beden bize uymuyor.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yeni yüz yılda devlet adalet açısından insiyatifi almalı, kendini yenilemelidir.

Eğer bu sistemi revize edip, Veda hutbesinin teması, İstiklal marşının mefkuresi ve 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Meclisin ruhu ile barıştırırsak sorunlarımız bu adalet anlayışı içinde çözülür. Diye düşünüyorum.

Kimse, sanki bulunmaz bir değermiş gibi şu laiklik meselesini temcit pilavı gibi önümüze koymasın.

Bu ülke bizim, daha iyi bir hayat yaşamak için ne biliyorsak ortaya koyacağız, birileri ondan faydalanmazsa kusur onlarındır.” Dedi.

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir