Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 664 kez okundu.
Yazının Tarihi :   24 Eylül 2024 - 10:47:45

Anadolu’da Kadın

Büyüt
Küçült
Anadolu’da Kadın

Dursun DEMİR

Yolum Karadeniz’e düştü. Aslında aile kökenimiz Karadeniz’li dir. Ben daha 9 yaşında İlkokul 3. Sınıfa giderken babam tarafından Yalova’ya getirildim. İlkokul’u bitirdikten sonra çıraklık vs. Hayat yolunda dalıp gitmişim. Yaş kemale erince, biraz da şartlar müsait olunca zaten hep rüyalarıma giren memleketim Giresun’a dönüş yaptım.

İlk geldiğimde özel arabam yoktu, Bulancak’da otobüsten indikten sonra hemşerilerimin yani köylülerimin bulunma ihtimali olan bir mevkiiye intikal ettim.

Orada beni tanıyanlar oldu, akrabalarımla buluştum. Bu kadar içten ve bir o kadar da sıcak karşılanmak beni oldukça memnun etti. Nihayet bir akrabam beni kendi özel aracıyla evine götürdü. O gün bizimle birlikte aynı araçla çarşıdan eve gelen hanımlar vardı. Bizler beyler olarak oturup dinlenmeye geçince, hanımlar hemen işe koyularak bize sofra hazırladılar.Biz yemeğimizi yerken onlar da evin diğer işleri ile ilgilenmeye başladılar. Hayvanların ihtiyaçları vs. gibi işler. Yemek yenmiş sıra çaya gelmişti. Hangi arada demlendiyse çay da hazırdı ve biz beyler hep beraber çaylarımızı yudumlarken haşlanmış patates de sini ile sehpanın üzerine bırakıldı. Ben bir yandan çayımı yudumluyor bir yandanda; "bu hanımlar hangi ara yemek yer hangi ara dinlenir bu tempoya nasıl dayanırlar" diye düşünüyordum. Ben aklımdan bu değerlendirmeleri yaparken, evin genç delikanlısının; "Anne çay koy..." demesi başka söze gerek bırakmadı...

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir