Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 658174 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2018 - 00:54

Mustafa Memiş Mescidi İlgi Bekliyor

Büyüt
Küçült
Mustafa Memiş Mescidi İlgi

Geçtiğimiz günlerde elim bir iş kazası sonrası hayata veda eden Bulancak Aydındereli Mustafa Memiş’in hayali olan 12 yaylanın ortak noktasına mescid yapılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan “Mustafa Memiş benim çok değerli dostum ve akrabamdır. Elim bir iş kazasında aramızdan genç yaşta ayrıldı. Geriye 3 oğlu ile eşi kaldı. Çocuklar geçtiğimiz günlerde beni kenara çekip babalarının hayallerinden bahsettiler. İlk hayalinin köydeki evlerinin önünden geçen dereye karşıdan karşıya Türk bayrağı asmak olduğunu söylediler. Bayrağı alıp asmışlar. İkinci hayalinin ise küçük oğlu Ömer’e karne hediyesi olarak bisiklet almak olduğunu onu da karne tatilinden sonra yapacaklarını söylediler. Üçüncü hayalinin köy evinin tamiratı, altına ahşap yerine beton atılması, boyanması, fayanslarını değiştirmek olduğunu, onu da hallettiklerini anlattılar. Geriye son hayali kaldı ancak onu gerçekleştirmek bizim için imkânsız dediler. Ne diye sorduğumda Aydındere yaylalarına mescit projesi dediler.
Meğer Mustafa kendilerinin de çıktığı 12 yaylaya ortak bir mescit yapılmasını kendine dert edinirmiş. Demirci, Karagöl ve Kapıkaya yaylası gibi önemli 12 yayla yazları binlerce insanın gittiği ve 3-4 ay kaldığı yerler. Buralarda vakit namazı ve cuma namazı kılacak yer yokmuş. En yakın yerin saatlerce uzakta olduğunu söylediler. Buralarda kalan binlerce çocuk Kur’an öğrenmekten mahrum kalıyor. Rahmetli bu mescit için yerini tespit etmiş kendi elleri ile taş taşımış ama başlamak ve bitirmek nasip olmamış” dedi.
Ercan, şimdi sıra bizde çocukların her baktığında dağ gibi babalarını hissedecekleri ve bizim için de öldüğümüzde sevap kapısının kapanmayacağı bu mescidi bitirelim, açılışına beraber gidelim inşallah” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir