Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3241 kez okundu.
Yazının Tarihi :   30 Aralık 2021 - 10:48:10

Herkes Erdoğana Karşı

Büyüt
Küçült
Herkes Erdoğana Karşı

Fatih Yokuş

1961 Diyarbakırlı emekli imamım, halen Diyarbakır'da yaşıyorum.

 

Sosyal medyada, yandaş tv ve basında sıkça; "Abd, İsrail, Siyonist, PKK, HDP, CHP, İYİ PARTI.. Saadet Partisi ve diğerleri Başkan Erdoğan’a karşı". Veya "herkes Erdoğana karşı". Denilir.

Eylem ve söylemlere oluşturulan bu algı bir hakikatın ürünu veya siyasi manevranın bir gereğimidir?

İşin siyasi boyutuna baktığımızda; var olan tüm partiler (52 olması gerekir) mevcut hukumetin yerine iktidara gelmeyi hedefler.

Anayasamız ve demokrasinin gereği olan bu talebi eleştirmek veya algı konusu yapmak; seçimle iktidarların devam veya değiştiği ülkemizde yanlış, yanlı ve maksatlı olduğudur.

Doğal olan bir talep veya değişikliği olağan üstü gibi gösterip milletin iradesini ipotek altına almaktır.

Tek rejimden öteye "krallıkla idare edilen tek kişilik devlet" özlemidir. Bu özlem hiç kimseye faydası olmadığı gibi, Ak Parti ve onun lidere Sn. Cumhurbaşkanımızın da tasvip ettiği bir yönetim biçimi değildir.

Bu tür algı oluşturmalar "kraldan öte kralcıların" görüş ve düşünceleridir.

PKK nin varligi, silahli mücadelesi eskilere dayanmakta ve Ak Parti ile sınırlı değildir. Bu örgütle mücadele geçmişte var olmuş, günümüze var olmakta ve bu örgüt yok olana kadar da devam edecektir.

ABD; mevcut iktarla sınırlı olmayan ve her 10 yılda bir direk veya dolaylı biçimde ülkemizdeki darbe ve müdahelelere karıştığı hep iddia edilmektedir.

AB uyum yasaları ve Ülkemiz tarihinde ilk kez kurulan AB bakanlığı, toplumun değer yargılarına muhalif olsa da; batılı dostları memnun etmekten öteye bir icraatları olmamıştır.

Israil ve siyonist ise; Marmara gemisi davasinda mevcut iktidarın uluslararasi davadan çekilmasi, TBMM İsrail başbakanının konuşma yapması, ticaret hacminin büyümesi düşünüldüğünde böyle bir algının da beyhude olduğudur.

Finans çevreleri ise; faize ödenen meblağlar, gelir garantili yatırımlar ve en son çıkarılan yasa ile mevduatlardaki döviz farkinin devlet tarafindan ödenmesi ve benzerilerine bakıldığında mevcut iktidardan daha iyisini bulacaklarını tahmin etmiyorum.

Siyasi Partiler iktidara gelmek için yasal olarak kurulur. Hedefleri de seçim ile yasal yollarla mevcut iktidarın yerine geçmektir.

İşin olagan boyutunu olagan üstü göstererek algı oluşturmak yanlıştır.

Selam ve dua ile.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir