Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 71041 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2016 - 21:56

İlimizde Kar Yağışı Nedeniyle 66 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Büyüt
Küçült
İlimizde Kar Yağışı Nedeniyle 66 Köy Yolu Ulaşıma

İlimizin yüksek kesimlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 66 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Giresun ilinin iç kesimlerinde 1 Aralık Perşembe günü etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle; Alucra ilçesinde 33 köyde 431 km, Çamoluk ilçesinde 27 köyde 232 km, Dereli ilçesinde 5 köyde 142 km ve Piraziz ilçesinde 1 köyde 10 km olmak üzere toplamda 66 köyde 815 km yol ulaşıma kapandı.

İlçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 66 köy yolunun tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince; Alucra ilçesinde 2 Greyder, 2 Yükleyici ve 1 Kar Makinesinden oluşan 5 ekip, Çamoluk ilçesinde 1 Greyder ve 2 Yükleyiciden oluşan 3 ekip, Dereli ilçesinde 2 Greyder ve 2 Yükleyiciden oluşan 4 ekip ve Piraziz ilçesinde 1 Greyder ve 1 Yükleyiciden oluşan 2 ekip ile toplamda 6 Greyder, 7 Yükleyici ve 1 Kar Makinesinden oluşan 14 ekiple kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Giresun il genelinde 550 Köy yolundan 501 köy yolu İl Özel İdaresi yol ağında, 49 Köy yolu ise Karayolları yol ağında bulunmaktadır.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince,  2016-2017 yıllarında karla mücadele için; 31 Greyder, 32 Yükleyici, 1 Dozer ve 5 Kar Makinesinden oluşan araçlarla 69 ekip hazır bulundurulmaktadır.

Kış mevsimi nedeniyle hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek don, buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.   

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir