Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3161 kez okundu.
Yazının Tarihi :   06 Nisan 2024 - 01:50:54

31 Mart 2024 Mahalli seçim sonrası sokak.

Büyüt
Küçült
31 Mart 2024 Mahalli seçim sonrası sokak.

Recep Karakoç

Mahalli idareler seçimi sonrası Ak parti elindeki Belediyelerin iş yapan, yapmayan büyük çoğunluğunu kaybetti, Türkiye Genelinde chp birinci parti, Yrp üçüncü parti oldu.

Yerel seçime katılım oranı da düşük oldu, seçmenin yüzde 78’ i sandığa gitti.

Bu seçim, seçmeni üçe hatta dörde ayırdı diyebiliriz. 

Birici kısım seçmen ;Şöyle diyor Erdoğan a bir ders verilmesi gerekiyordu verdik. Emekli maşını artırmadı, emekli ikramiyesini artırmadı, fındık üreticisine yapılan dönüm başı destekleme ödemesine 2012 yılından beri iyileştirme yapmadı 170 TL dönüm başı ödemede kaldı. Bu zaman süresince gübreye, benzine, tarım ilaçlarına yüzde binin üzerinde zam geldi. 

En düşük emekli maaşı alanlarla iyi polis kötü polis oynayarak  adeta dalga geçti, yaptığı seyyanen iyileştirme maaşlarda kök ücrete yansımadı, kök ücretler 4600 tl de kaldı. 

Her gün, ete, süte, temel gıda maddelerine fahiş zamlar yapıldı dur diyemedi/demedi. Hal yasasını çıkartmadı, ev kiraları en düşük on beş bin lira oldu. Her yer ateş pahası. Doladı diline bir dış güçler de dış güçler anamız ağladı. Zengin, işadamlarına vergi affı getirdi, hesabı emekli, çalışan ödedi. Hayvan yemleri, aldı başını gidiyor. Vb. Devam ediyor seçmen ; Çanakkale ye köprü yapmayacaktın, İstanbul İzmir otobanı yapmayacaktın, tarlada bir liradan satılan patates, soğan, elma, armutun markette otuz liradan satılmasını önleyecektin, marhal yasasını çıkaracaktın,bunun yerine  hayvan çiftliği kuracak millete makul fiyata et temin edecektin, yatı katı olanlara vergi affı yapmayacaktın vs, vs, vs. Beykoz, Kirazlı tepenin ve benzer durumda olan yerlerin tapu sorununu 22 yıldır çözmedin! Çözecektin. Size 22 yıldır ne istediysen verdik, tek başına iktidar dedin al dedik, meclis çoğunluğu istedin al dedik, başkanlık istedin al dedik seni 22 yılda girdiğin tüm seçimlerden galip çıkardık/destekledik. Siz yanındaki, sırtındaki asalaklardan arınamadın/arınmak istemedin. Size başkanlık seçiminde ucu ucuna bir uyarı yaptık siz bunu da anlamadınız. 

Bizde Mahalli idareler seçimlerde gereğini yaptık diyor bir gurup seçmen. 

Yaklaşık yüzde otuza yakın bir seçmen de bizde sandığa gitmeyerek Erdoğan’a ders verdik diyor. Neden sandığa gidip  muhalefete oy vermediğini sorduğumuzda   şöyle diyor "Türkiye de muhalefet yok, hepsi binmiş Pkk destekcilerinin kayığına, onlara selam veriyor" bu yüzden muhalefete oy vermek de sıkıntılı. Biz oy versek ne olacak "onlara bizim değil, dem in oylarıyla seçildikleri her gün hatırlatılacak" onlarda ; Hayır biz sizin oylarınızla bu koltukta oturmuyoruz yemeyecekler. 

Bir gurup seçmen de Herşeye rağmen Erdoğana sahip çıkırak diyor ki ;

Ders verdiniz öylemi! Kime ders verdiniz? 30 yıl aradan sonra Karabağı işgalden kurtaran adama ders verdiniz öylemi? Yemende abd nin yaptığı darbeyi bastıran adama ders verdiniz öylemi? Venezuela da abd darbesini bastıran adama ders verdiniz öylemi? Libya’da abd, Fransa ingilter vb. Ülkelerin darbe girişimini önleyen adama ders verdiniz öylemi? Dünya beşten büyüktür diyen adama ders verdiniz öylemi? Ayasofya yı ibadete açan adama ders verdiniz öylemi? Başı kapalı eğitim alamayan kızlarınızı başı örtülü eğitim almalarını sağlayana ders verdiniz öylemi? İha, siha, Gemi, uçak vb. Savunma sanaini güçlendiren adama ders verdiniz öylemi? Anasını bakana, danasını bakana, delisini bakana, hastasını bakana maaş veren adama ders verdiniz öylemi? Sakallı hacı kardeşim o sakalınla ordu evlerine giremiyordun, kovuluyordun seni sakalınla her yere girebilmeni sağlayan adama ders verdin öylemi? 

Baş örtülü kardeşim, annem, teyzem başın örtülü diye seni askerdeki oğlunun yemin törenine almıyorlardı, başın örtülü diye ordu evlerine giremiyordun, başın örtülü diye nüfüs cüzdanı alamıyordun, başın açık fotoğraf çekiliyordun senin tüm bu özgürlüklerini yaşamanı sağlayan adama ders verdiniz öylemi? 

Tek kuruş borcu olmayan Belediye başkanına ders verdiniz öylemi? Hizmet eden Belediye başkanlarına ders verdiniz öylemi? Aferin size iyi yaptınız. Diyor ve Soruyor Ders veren seçmene;Chp li seçmenler, İzmir beleyesinin yıllardır yeterli hizmet yapmadığını bildiği halde dimdik, aslanlar gibi arkasında durup ders değil destek vermiş.

Kadıköy Belediyesi yıllardır istedikleri hizmeti yeterince yapmamasına rağmen  dim dik arkasında durup ders değil destek vermişler. (Kadıköy de muhalif, başarılı Fatih Maçoğlu gibi bir aday olmasına rağmen) 

Siz ders verdiniz öylemi? Diyor. Seçim sonrası sokaklar, aileler, kahveler, camiler, pazarda hep bunlar konuşuluyor. 

Sonuç olarak milletin iradesine geçmişte olduğu gibi göbeğini kaşıyan, makarnacı, vb. Laf etmeye kimsenin hakkı yoktur, haddi de değildir. Ben de şahsen ders alması gerekenlere ders verilmesine inananlardanım. 

Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, göreve seçilen herkese başarılar dilerim.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir