Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1241 kez okundu.
Yazının Tarihi :   31 Mart 2023 - 09:18:50

6’lı Masa Davutoğlu’na yakışmıyor!

Büyüt
Küçült
6’lı Masa Davutoğlu’na yakışmıyor!

Eyüphan Kaya

“La li hübbi Alliyin bel li büğdi Ömer” diye bir ifade var. Yani kimi aleviler Aliyi sevdikleri için değil, belki Ömerden nefret ettikleri içindir ki alevsiz aleviliği yaşıyorlar/yaşatıyorlar.

Davutoğlu meselesi de bir az buna benziyor. Evet Cumhurbaşkanı parti içi sorun gibi de olsa sizi görevden aldı, bu kolay kabullenir bir hadise değildir, ama unutmayın Halit Bin Velid başarılı bir ordu komutanıydı ve Hz.Ömer(ra) onu görevden aldı ama o küsmedi ve ordu içinde kendisine verilen vazifeyi yerine getirmeye devam etti, değil mi?

Ak parti içindeki Davutoğlu gibi nazik insanların biri o tarafa, biri bu tarafa savruldu, Ak Partide meydan ehil olmayan kimselere kaldı, iyi mi oldu? Keşke az daha sabırlı olsaydı ve olay bu merhaleye gelmeseydi.

Davutoğlu bu defa Erdoğana olan husumetinden dolayı sağa sola arayışa girdi ve an itibariyle öyle bir oluşumun içine girdi ki ona yakıştırmak çok zordur, ya da bana öyle geliyor.

Bu masada olumsuzluklar adına yok, yok.

Anıtkabire iman tazelemeye gidenler var,

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin hamileri var,

“Diyanet İşleri Başkanlığını fesh edeceğiz” diyenler var,

Müslüman çocuklarına ortak ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak dersinin kaldırılmasını isteyenler var,

Kanton komün yönetimine hayran olanlar var,

Kürtlerin öz değerlerine düşman olan HDP var,

Yapılanları yıkacağız, bozacağı diyenler var.

Var da var…

Davutoğlunun o zarif kişiliği, ilim erbabı vasfı, bu ülkeye iki yıl başbakanlık yapmasıyla sahip olduğu devlet adamı tecrübesi yan yana getirilince bu masa ona yakışmıyor gibi geliyor bana.

Şaka bir yana 14 Mayıs günü iki ittifak değil, aslında iki farklı eğilim seçime gidiyor.

Vatandaş, ya eski karanlık devlet sistemine, istikrarsız koalisyon hükumetlerine, darbelere elverişli Parlamenter sisteme onay verecek, ya da şeffaf ve aydınlık, güven  ve kararlı bir yönetim şekli olan ve halk tarafından %52 gibi bir oy oranı ile kabul edilen Başkanlık sisteminin devamına onay verecek,

Ya Kemalist sistemin ömrünü uzatıp, Müslümanların kılık kıyafetiyle zaman öldüren ve inanç ve kültürümüzle kavgalı bir yönetime evet diyecek, ya da 5816 numaralı yasanın kalktığı ve yakın tarihimizin eksisiyle artısıyla gözden geçirildiği ve öz değerlerimizle barışık yeni bir yönetim tarzına onay verecek.

Ya Kadilin kelleleriden, ABden, ABDden “aferin” alacak bir yönetime evet diyecek,  ya da yaşlılarımızın duasını alan, doğu blokunun takdirini kazanmış, bölgede toparlayıcı özelliğe sahip olan bir iktidara onay verecek.

Mesele bu kadar açık ve nettir.

6-7li masanın sonu hüsran ve ükubettir,

Cumhur ittifakının kendini yenilemesi  de bir mecburiyettir, öyle, “ben yaptım, oldu” demekle olmuyor. Kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz.

Bir zamanlar devlete karşı başkaldıran beş bin kişi varken bu gün beş milyon olmuşsa aynaya bakıp üstümüzü başımız düzeltmemiz lazımdır.Öyle hamasi nutuklar atmakla sorun çözülmez. Çare üreteceksiniz çare. Yani akıl, irade ve cesaretle hareket etmek gerek.

Tabi bu yeni düzenin aktörlerinden biri de Ahmet Davutoğlu olabilirdi, olmalıydı. 6lı masada nasıl o kadar kalabildi? anlamakta zorlanıyorum. Başka bir ifade ile hayret ediyorum desem inanın.

Hayırlısı olsun bakalım.

 

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir