Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1938 kez okundu.
Yazının Tarihi :   15 Ağustos 2022 - 13:29:13

AK Parti teşkilat başkanlığına Abdulhamit Gül getirilmelidir.

Büyüt
Küçült
AK Parti teşkilat başkanlığına Abdulhamit Gül getirilmelidir.

Eyüphan Kaya

 "Cumhurbaşkanına teveccüh AK Parti’yle aynı değil”

 

Bu söz Temel Karamollaoğluna ait bir söz, ama doğruluk derecesi yüksek bir ifade, bazen muhalefetin böyle yaralı ifadeleri de oluyor. Herhalde CHPnin “iktidardan gelen doğru da olsa biz hayır diyeceğiz” gibi bir hataya düşüp ‘haydi oradan diyecek halimiz yok, kabul etsek de etmesek de durum bundan ibarettir.

Ak partililerin başını iki elinin arasına alıp iki kere düşünmeleri lazım, halk bir şeyleri sezince o sezgiyi harekete geçirir ve “ben sana bu yemeği veriyorum ister ye ister yeme” diyenlere, aç kalır ama o yemeği yemez, belki alır o yemeği kendini beğenmişlerin başına döker “Bana yemeğin lazım değil!” der.

Dolayısıyla siyasetin bu ülkede rayına oturması için bazı temel prensiplerin değişmesi lazımdır diye düşünüyorum.

 

Genel olarak,

 

1-Türkiye’nin ikinci yüzyılında sistem olarak kendini yenilemesi lazım ve ülkenin asıl dinamikleri olan vatandaşların ülkeyi sahiplenme adına harekete geçerek birilerine pabuç bırakmaması lazım.

2-“Siyaset iyi insanların işidir” ifadesinden yola çıkarak, siyaseti yalan ve talan siyasetinden kurtarıp, tek bir yalanın dahi siyasetçiye yakıştırılmaması lazım.

3-Siyaset halk için, hayata katkı verme, huzur ve mutluluğu artırma ve refah düzeyini yükseltmeye endeksli yapmalıdır.

4-İslamın temel prensiplerine dayalı politikalar üreterek laiklik, kemalist sistem gibi bu milletin başına bela olan kavramlardan halkı kurtarmak lazım.

5-Sosyal devlet anlayışını geliştirerek aç ve açıkta hiçbir vatandaşımızın kalmamasına özen göstermemiz lazım.

6-Milletvekilliği adaylığına en az 7 kriter getirip, ayrıca bir kimsenin iki dönemden fazla vekil olmanın önünü kapatmamız lazım.

7-Üstat Bediüzzaman’ın ifadesiyle; “Bu gün bize sulhu umumi, affı umumi ve ref’i imtiyaz lazım” düsturundan hareket ederek FETÖ/PKK kavramlarını siyasi argüman olmaktan çıkarmak lazım.

 

Sevgili dostlar elinizi vicdanınıza koyun ve şu 7 maddeyi bir değerlendirin bakayım bunlardan hangisi şu anda hayatta mevcut ve ben gereksiz yere yazmışım diyebilirsiniz.

İster Ak partili, ister Pak partili ol, hele kendini bir yokla bu yedi maddeye göre halin nedir? Şöyle bir ölç biç.

Cumhurbaşkanımız gece gündüz demeden çalışıyorsa bunu günde üç öğün yemek için yaptığını kimse sanmasın, bir sorumluluk boynunda var, onun gereğini gayretli bir Müslüman olarak eksisiyle artısıyla yapmaya çalışıyor.

Muhalefetin ucuz kahramanlığı yüzünden doğru dürüst politikalar da üretemiyor. Bir muhalefet düşünün ki dışarıdan gelen sese göre kalkıp oturuyor.

Muhalefetin biri Bidene bakıyor, diğeri   Kandile, biri Avrupa birliğine bakıyor diğeri eski karanlık günlerin  özlemini hayal ediyor. Hepsinin ortak derdi “ah şu Tayyipten bir kurtulsak gerisini düşünürüz” gibi siyasi bir hastalığa yakalanmış.

Birileri demiyor ki Erdoğan şu iki eksiğini tamamlasın, şu iki hayırlı işi de yapmaya söz versin, elbetteki yanında olacağız.

İşte ben vatandaş olarak önlerine yeddi madde koyuyorum, de haydi iktidarıyla muhalefetiyle bu maddeler etrafında bir araya gelelim, gelelim de ülkemize bir huzur ve sükûnet gelsin, güven yakalasın.

Ak partiye soruyorum, niye bu 7 değeri savunmuyorsunuz?

Seçim beyannamesine koymuyorsunuz?

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın işini kolaylaştıracak adımlar atmıyorsunuz?

Bir ilçenin gençlik kollarını tutup ilçe başkanına rağmen genel merkezden atıyorsunuz, teşkilat başkanı olarak hele bir düşün hiç mi bu uygulamadan utanmıyorsunuz?

Hem kim demiş ki sen teşkilat başkanı olarak bir Ak parti ilçe başkanından daha partiyi sahiplenebiliyorsunuz? Ayıp ayıp bu işi bilmiyorsanız, buyur ben geçen sene “Ak parti Ak meclislerle şahlanacak” başlıklı bir yazı yazmıştım, onu okuyun da kendinize gelin.

Evet ben de Ak Partiliyim siz de Ak Partilisiniz, ama aramızda bazı farklar var ben zamanımla, maddi manevi imkanlarımla partiye sahip çıkıyorum,  sen ise partinin imkanlarıyla hayat sürüyorsun,

Ben Allah rızası için ehveni şer yaklaşımıyla partiye destek veriyorum, sen siyasi kazanç ve hesaplarla  oradasın.

En önemlisi de ben hesbiyim, sen hesabisin.

Teşkilat başkanının adı, soyadı bana lazım değil, icraatı bana lazım.

Geçekten seçimden pozitif bir sonuç almak isteniyorsa Ak partinin teşkilat başkanlığına Abdulhamit Gül gibi birisinin getirilmesi lazımdır.

Benden söylemesi.

Vesselam.

Eyüphan Kaya

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir