Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1421 kez okundu.
Yazının Tarihi :   09 Haziran 2023 - 08:50:39

HDP neden Kılıçdaroğlu’na oy vermekte ısrar etti?

Büyüt
Küçült
HDP neden Kılıçdaroğlu’na oy vermekte ısrar etti?

Eyüphan Kaya

CHP zihniyeti Kürtleri dil açıdan asimile etti, onur kırıcı bir tarzda onları tek parti döneminde hırpaladı, devlet ile millet arasında bir kara kedi oldu, HDP de şahsiyet açısından Kürtleri asimile ediyor, yani perde arkasında bir araya gelebilen iki dostturlar. “Beraber salladık” kaçak sözleri unutmadık.

İkisi de sol bir mantık ile siyaset yapıyorlar. Başka bir ifade ile din düşmanlığı konusunda aynı masada oturabiliyorlar, asgari müştereklerinden biri de o dur. Ancak CHP halkın sempatisini kazanmak için kısmen yumuşak davrandı tabi halkın çoğunluğu oyuna gelmedi ama HDP ise sertliğini sürüyor. Bu iki partinin ülkenin geleceği için bir plan projeleri yok, onlar toplum mühendisliğinin peşinde olup bu halkın genetiği ile oynama görevini üstlenmiş durumdalar.

Ayrıca dünyadaki dostları da bu konuda onları kollayıp destek veriyor. Baksanıza LGBT konusunda, İstanbul Sözleşmesi konusunda, Laiklik meselesinde nasıl da benzer şeyler düşünüyorlar.Her üçü de toplumun temel değerleriyle oynamaktadırlar. Bu normlarla İnanç, Kültür, Namus anlayışları paspas haline getirmek isteniyor.

 

Karşılarında siyaset yapan Cumhurittifakı lideri Recep Tayyip Erdoğan


*Yerli ve milli

*Müslüman bir şahsiyete sahip,

*Makul bir aile babası,

*Fakir fukaranın dostu,

*Mazlumların hamisi,

*Kürtlere “Kürt kardeşlerim” diyen Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı.

 

Böyle bir insana destek vermek bir anlamda dolaylı olarak İslama destek vermektir. Bu ise sol mantalite için kabul edilir gibi değildir.

Bizim ülkemizde dünya ölçülerinde sol bir siyaset yoktur, bizde sol küfür kavramının kamufle olmuş halidir.

Baksanıza sözde Kürt partisi olduğunu söyleyen HDP, CHPnin ırkçı bir protokole imza atıp Şeyh Sait gibi bir değere “it” diyen birisi ile ortak hareket etmesine bile göz yumuyor, çünkü Kürdün değerleri HDP için dert değil.

 

Ayrıca HDP, Kürt haklarının askıda kalma durumundan fevkelade hoşnut bir partidir. Onların ucuz bir siyaset yapmalarına imkan veriyor, bir zafer işareti, iki tilili ile oyları kapıyorlar. CHP ise laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor endişesiyle siyaseti götürüyor, bu ara şeriatten bahsedemiyorlar bu defa İslami yaşam tarzına orta çağ karanlığı diyorlar, ama gerçek şu ki halk bu iki konuda da aydınlanıyor ve her geçen gün bu iki tarafın oyları azalacak evelallah.

 

AK Parti siyasi ve sosyal açıdan, ekonomi ve adalet bakımından iyi işler yaptıkça bu partiler pirtiye dönüşecekler.

 

Zaten şu anda bile ülke siyasetinde parti diye bir şey kalmadı, artık ikili siyaset var, bir yandan ülkeyi ileri götürmek isteyen, riski göze alan, vizyon sahibi bir siyaset, bir de eskici, kabuğuna çekilmiş, iç sorunları ile uğraşıp vatandaşı adamdan saymayan, toplum mühendisliğini yapıp dışarıdan gelen emir ve talimatlarla yürüyen siyaset.

 

Bir defa İslam toplumunda partinin ismi ne olursa olsun sol siyaset ve aktörler hayata değer katamazlar, çünkü “ilahi öğreti” ile kavgalıdırlar.Kininde boğulacaklar, “Ak Partideki hırsız arsızlara dua etsinler.” Yoksa çoktan yerlerde sürünmüşlerdi. Yeni Kabineye bakılırsa Ak Parti inşaallah o hırsız arsızların yularını çekecek inşaallah.

 

Unutmayalım 124 BİN Peygamber, 313 Resul ve 5 Ulülazm insanlık aleminde hayata değer ve huzur katmak için gönderilmiş, insanlık bu mübarek elçilerin vahiy aracılığı ile bize getirdiği ilimden faydalandıkça huzur bulur, uzaklaştıkça hayatta kaos ve kargaşa çıkar. Ülkemizde de asıl sıkıntıların sebebi ilahi öğretiden bağımsız bir devlet sistemimizin varlığıdır, tıpkı yağsız bir yemek gibi yavan bir eğitim müfredatımız var, hayatı okumak için bozuk bir zihniyet oluşmuş, yerimizde patinaj edip duruyoruz, Kemalist sistem ayağımıza dolandıkça topallıyoruz.

 

İşte bütün mesele bunu fark edip hak adına Hakk yolda yürümektir diye düşünüyorum, o zaman HDP/CHP yarı yolda kalır, baksanıza iki partinin de oyları düştü, daha da düşecek, sağduyulu, adalete endeksli alternatif siyaset yapıldıkça.

 

Haydi ya Allah, selam ve selametle kalın.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir