Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3004 kez okundu.
Yazının Tarihi :   17 Ağustos 2022 - 10:13:39

KITLIK YOK TEMBELLİK VAR!..

Büyüt
Küçült
KITLIK YOK TEMBELLİK VAR!..

Tevfik Kara

KITLIK YOK

TEMBELLİK VAR!..

Dobra dobra yazıyorum!.. Memlekette “KITLIK YOK, TEMBELLİK VAR” herkes işin kolayına kaçıyor! Herkesin yaşam standardı yükselmiş. Herkes ZAHMETSİZ köşeyi dönmek istiyor.

Herkes KÖYDEN ŞEHİRE GÖÇMÜŞ, herkes HANIMEFENDİ ve BEYEFENDİ OLMUŞ!

Üretim YOK, tüketim ÇOK!.. Fındık bahçesi için KIRKMA yevmiyesi BİN TL (1000), fındık toplama yevmiyesi yemeksiz 300 Tl. Amaa kendi köyünden çalışacak İNSAN bulamıyorsun. Mecburen Türkiyenin Doğu veya Güneydoğusundan insan getiriyorsın!..

ÜRETİM YOK dedik. Eline çantasını kapan PAZARa veya MARKETE koşuyor!! Köyün kendi BAKKALINA bile tenezzül etmiyorsun! Elbetteki üretmezsen PAHALLILIK olacaktır. Sanki hükümet değişse herşeyi BEDAVAmı yapacak? Ya da ucuzlatacak mı?! Yok öyle şey!..

KÖYDE YAŞIYORSAN İNEĞİN OLMALI

Köyde yaşamak şehire göre daha UCUZ. Şehirde SUYA bile PARA veriyorsun. Oysa köyde öyle mi? Şeker, tuz, pirinç ve temizlik maddelerininin haricinde ÜRETİM yapabilirsin! Bir veya iki ineğin olursa süt, yoğurt ve peynirede para vermezsin! Tirebolunun en büyük köylerinden birisi olan ARSLANCIKta ineği olan ev sayısı iki elin parmaklarını geçmez!..

Köyde yaşıyorsan, üretken olacaksın arkadaş!.. Eğerkii köyde yaşadığın halde ŞEHİRLİ hayatı yaşamakta ısrar ediyorsan elbetteki iki yakan bir araya gelmez!..

TOPRAKLARIMIZ BEREKETLİ

Eğer kii TİREBOLUda KARPUZ yetişiyorsa, ki yetişmiş. EMBİYA HOCA yetiştirmiş. O zaman bu topraklarda herşey yetişir. Kimse AĞLAMASIN!..

Ben Almanyada BOŞALAN veya BOŞALTILAN KÖY görmedim!..

Bir zamanlar 450 hanesi olan köy boşalmış ve koskoca köyün İLKOKULU kapatılmış!..

Yazık günahtır!..

DİPNOT:

EY TAKIR SEN NE İŞ YAPARSIN?!..

Tirebolunun pazarı CUMA günü. Cuma günü boşalan köyler tamamen boşalıyor. Tam TAKIR!.. Belki de CUMA NAMAZI kılacak CEMAATİ yoktur!

PARK SIKINTISI VAR! Cuma günü Tireboluda bir otomobil park sıkıntısı var ki sormayın gitsin! Abartısız 1-2 km araç kuyruğu var! Neden bir OTO PARK yok?!..

EYYY TAKIR sen ne iş yaparsın?! Bu dönem senin ÜÇÜNCÜ dönemin. Aynı zamanda GERİLEME DEVRİN!.. Hiç ama hiç çalışmamışsın. Yan gelip yatmışsın! Yaptığın TEK OLUMLU bir iş var onuda EKSTRA yazacağım. Bence SEÇİMİ bekleme ve ekibini de AL GİT!..

TİREBOLUnun önünü kesiyorsun. Gelişip, büyümesine engelsin! Bu işler; “BALIM, GAYMAĞIM” demekle olmuyor azizim! Zaten bunuda söylemiyorsun artık. Çünkü HALKTAN KAÇIYORSUN!..

 


 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir