Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2129 kez okundu.
Yazının Tarihi :   12 Mayıs 2022 - 11:25:22

Olmuyor Reisim Olmuyor?

Büyüt
Küçült
Olmuyor Reisim Olmuyor?

Eyüphan Kaya

 

 

Evet siz Ankaradan nutuk çekiyorsunuz; halkın ayağına gidin, onlarla hem hal olun, tevazu sizde tecelli etsin ama nerdeee..!

Geçen hafta Kayın annem vefat etmişti, bu vesileyle taziye için üç gün köydeydim, hasbelkader ilim erbabı olmam hasebiyle dua kürsüsünü bana vermişlerdi, elhemdu lillah gücümüz nisbetinde gelen gideni selamlıyor, taziyeye sabır ve metanet atmosferinde bir değer katmaya çalışıyordum.

İlk gün siyasilerin gelmeyişi hoşuma gitti, ama ikinci gün HDPnin taziye heyeti geldi, fatihasını okudu taziyelerini iletti. O esnada iki dönem önce Diyarbakırda kayyum olarak belediye başkan vekilliğini yapan Cumali Atilla bey telefonla bir fatiha okumamı istedi bir az teselli oldum. Cumali bey belediye başkan vekiliyken köyümüze imam lojmanı ve cami müştemiletının yapılması için katkıda da bulunmuştu, ama o babayiğit yanı başınızda Altındağ kaymakamıdır ve hala valiler kararnamesinde bir türlü ismi geçmedi, o da bizi Diyarbakırlılar için ayrı bir dert.

Neyse geldik taziyesinin üçüncü gününe;

Ne Kaymakam/kayyumdan bir selam,

Ne müftülükten bir dua,

Ne de Ak parti ilçe teşlikilatından bir ses geldi.

Kayyum belediyeyi iki memura teslim etmiş, “gel keyfim gel”  işiniz yok siz kaymakamlara halkın dertleriyle dertlenin deyin.

Şimdi bu mudur halk ile hem hal olmak, ama savcının eşini avukat olarak belediyeye almasını biliyor. Hatta Ak aprti ilçe başkanına dahi sıkıntı çıkarıyor.

Kayyum/kaymakamlar mahiyetindeki köylerden haberdar olmak durumunda değiller mi?

MuhtarlaraBir taziye oldu mu muhakkak beni aramalısınız, gelmeye çalışırım, olmasa ekibi gönderirim, en azında adıma bir fatiha okunmasını talep ederim” diyemez mi? Başka bir ifade ile demek zorunda değil mi?

Heleki müftülük, özellikle taziye söz konusu olunca muhakkak bir şekilde taziyeye iştirak etmesi gerekmiyor mu? İnsan kalbinin en çok yumuşatan ölüm olduğuna göre müftünün yarım saat taziye yerinde bulunması isabetli olmaz mı?

Ya Ak parti ilçe başkanına ne demeli? üstelik bizim köyümüzden bir Ak parti encümeni var, ama nasıl encümen? oynaştığı kız tarafından çıplak fotoğrafı sosyal medyadan paylaşılan biri, hele bir sosrsaydınız hangi çakkal bu adamı encümen olarak gösterdi? Referansı kimdir?

İşte Diyarbakırnın  hali budur.

17 ilçe teşkilatlarıyla bir ilçede bir araya gelip sosyal medyada fotograflar paylaşmak kolay. Ama benim gibi nitelikli Ak partililerden kaçmalarına ne dersiniz?

Ben 2015-2017 yılları arasında mecanen iki yıl il başkan danışmanlığını yaptım,

17.dönem Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü yaptım,

SKMde,  Ar-Ge de çalıştım,

Parti adına Sosyal Heyet içinde yer aldım,

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir