Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1363 kez okundu.
Yazının Tarihi :   30 Haziran 2024 - 21:10:40

Paydaşları yok saymak....

Büyüt
Küçült
Paydaşları yok saymak....

Recep Karakoç

Ben 1964 Tirebolu doğumluyum, bildim bileli Tirebolulu bir kesim var Tirebolunun sadece Tirebolu merkezden ibaret olduğunu zannediyor.

Tirebolulular kibirli, köyden gelenleri hakir görüyor diye 78li yıllarda Rahmetli dedem beni Görele’de okula yazdırdı. Buna o günlerde pekte  anlam verememiştim. Sonraki yıllarda anladımki bunun nedeni bu bozuk zihniyetti.

2024 yılına geldik o günden bu günene yazıkki değişen bir şey yok. Tireboluda aynı bozuk zihniyet kırıntılarına rastlıyoruz.

Büyük şehirlere gittik, çalıştık, 40 senemiz gurbette geçti. Mesleğim gereği tüm dünyayı gezdim, başka kültürleri gördüm; Afrika, Çin, Arabistan, Avusturalya, Avrupa, Amerika kutuplar hariç her yere gittim gördüm.

İstanbulda  dernekçilik yaptım, bulunduğum ilçe belediye başkanlığı  ilçenin sorunları için senede iki üç kez ilçede kurulu olan Dernekler ile kahvaltı, toplantılar yapar fikir alış verişinde bulunurdu.
İlçede Kurulan kent konseyine Dernekleri çağırır, yapılacak çalışmalar için temsilciler isterdi.

İstanbul,Bursa başta olmak üzere bir çok ilde gurbetci Tirebolulular dernekleşerek kültürlerinden, özlerinden kopmamak için çalışmalar yaptılar, yapıyorlar. Yaşadıkları büyük şehirlerdeki yeniliklerin Tireboluda olması  için her hafta toplantılar yaparak fikir üretiyorlar. Bu çalışmalar için kendi ceplerinden ciddi bütçeler oluşturuyorlar.
Gurbetteki Tireboluluların bu çalışmaları Tirebolunun hastalıklı zihniyeti tarafından "urdan doru Tireboluyu yönetmeyin" olarak değerlendiriliyor.

Neyse En nihayetinde
Emekli oldum memlekete geldim. Gördüğüm şey, Tirebolu yine aynı,Tireboluda yenilenme, anlayışta güncellenme olmamış. Tireboluyu yönetenler Tirebolu paydaşlarını yine  tanımıyorlar.

Yedi yıldır Tireboluda yaşıyorum, "İstanbul’dan doğru Tireboluyu yönetmeye kalkmayın" diyen hasta zihniyetin Tirebolu için, Tirebolu’da bir gün toplantı yapıldığına şahit olmadım, toplantıya davet edilmedim.

Yerel yöneticilerin, Kamu müdürlüklerinin, kaymakamlığın düzenlediği hiç bir sosyal faaliyete derneğimiz davet edilmedi ve bilgi verilmedi. Yerel ve mülki idarecileri sosyal medya fotoğraflarında görüyoruz.

Gelelim asıl konumuza, Çok önemsediğim bir gelişme olmuş. Yıllardır Tireboluda kurulmasını istediğimiz kent konseyi kurulmuş, arkadaşların  sosyal medya hesaplarından öğerdim.....

Üzüldüm, üzgünüm Tireboluyu yönetmek için yetki alanlar Malesef vizyonlarını güncellememişler. Seçim propagandası kapsamında tanıdığı STK ları konsey kuruluşunda hatırlamadı. (Amacım kimseyi üzmek değil bu bir tespit. Eğer STK ları kent konseyi için aranıp toplantıya davet edildiyse özür dilemesini de bilirim.) (Kahvelere bırakılan matbu forumlar hariç)  Merak ediyorum acaba, Tireboluda bulunan Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcileri, meslek odalarının, üniversitelerin, sendikaların, hak temelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kurulan kent konseyinde varmı?

Bu kuruluşlara toplantı çağrısı yapıldımı?

En önemlisi 28 Tirebolulu dernekten oluşan ve Tirebolunun en büyük STK’sı olan Tirebolu Dernekler Federasyonunu kent konseyi kuruluşuna  davet etmemek  çok büyük ayıptır. Tirdef bu davranışı yetkili kurullarında ve Başkanlar kurulunda değerlendirecektir.


TİRDEFin kuruluşundan bu yana içinde olan birisi olarak her programına öncelikle Tireboluda olan yöneticileri ve paydaşları davet ettiğimize şahidim.
 Başta TİRDEF ve sivil toplum kuruluşlarını yok sayan Tirebolu Kent konseyi benim gözümde yok hükmündedir.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir