Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1341 kez okundu.
Yazının Tarihi :   27 Ekim 2021 - 11:36:43

Saadet Partisi Ve İttifak

Büyüt
Küçült
Saadet Partisi Ve İttifak

Fatih Yokuş

1961 Diyarbakırlı emekli imamım, halen Diyarbakır'da yaşıyorum.
Seçim yaklaştıkça siyasi partilerde hareketlilik artar. Seçim çalışmalarına hız verilir. Sıtratejiler, hedefler ve ittifaklar konuşulmaya baslanir.
Hizmet içi eğitimler, toplantılar ve fikir alışverişi artar.
Saadet Partisi de il ve ilce teşkilatlarıni bir sıra dahilinde genelmerkezde hizmet içi eğitimine tabi tutmaktadir.
Ben de Saadet Partisinin 23-24 Ekim tarihleri arasında genel merkezde yani Ankara’da düzenlediği, Diyarbakır ve Mersin illerinin katıldığı hizmet içi eğitimine katıldım.
İktidara talip olan veya parlementoya girmek isteyen partiler; ittifak yapmadan arzularına kavuşmayacaklari gerçeğidir.
Yasalarımızın verdiği imkan, %50+1ile iktidar olma zorluğu ve seçim barajının yüksek olması ittifakları zorunlu hale getirmiştır.
Saadet Partisi parti sözcüsü Sn. Birol AYDIN: "söylemlerinin eyleme dönüşmesi için iktidarda olunması gerektiğini, bunun için seçim zamanı geldiğinde söylemlerini eyleme dönüştürmek için ittifak yapacaklarını" belirtti.
Saadet Partisinin ittifak yapacaği bilinen bir gercektir. 
MİLLET ittifakında yer alan Saadet Partisinin önümüzdeki seçimde nasıl davranacak ve hangi ittifakta yer alacak ise merak edilen kısmıdır.
Mevcud ittifakla mi secime girecek veya başka bir ittifak içinde mi yer alacak?
Her ne kadar Saadet Partisi; "geçim ittifakı" ve "seçim zamanı" diyerek bu soruya net cevap vermeselerde mevcut politikaları, ilkeleri ve söylemlerine bakıldığında millet ittifakı ile olan birlikteliklerinin devam ettiğidir.
Saadet Partisi sözcüsü Birol AYDIN: "Şuan itifak için erken. Zamanı geldiğinde değerlendirmeler yapılacak. Fayda ve zarari hesaba katılarak ittifak yapilacak."
Yine AYDIN bey: "partilerin mukayesesini değil fikirlerin mukayesesine önem verdiklerini." "Gücün değil Hakkın üstünlüğüne önem verdiklerini" belirterek "Ak Partinin oluşturduğu Dost ve hain kataloğuna bakarak karar vermeyiz ve dost seçmeyiz." Dedi.
"Partilerin birbirlerinin düşmanı olmadığını  rakipleri olduklarını, bu rekabetin ülkenin menfaatleri için yapıldığını bunun için ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ittifaki da ona göre yapacağını" belirtti.
Birol AYDIN: " Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durum, sistemin ülkemize verdiği zararlar, kutuplaşmalar, ekonomideki başarısızlık... ve benzeri olumsuzluklar ve bu olumsuzlukları giderme göz önünde bulundurulduğunda; ilkeler bazında anlaşıldığı takdirde partiler konusunda seçici olmayacaklarını" bellirti.
23-24 Ekim genel merkezdeki huzmet içi eğitiminde edindiğim izlenimler neticesinde; Saadet Partisi’nin yapılacak ilk seçimde iktidarda yer alabilme gayret ve çabası içinde olacağıdır.
Millet ittifakına daha yakın olusa da seçeneklerinde değerlendirileceği gerçeğidir.
Selam ve dua ile. 

--

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir