Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 621 kez okundu.
Yazının Tarihi :   29 Mart 2023 - 12:26:33

Siyasette saflar netleşti

Büyüt
Küçült
Siyasette saflar netleşti

Eyüphan Kaya

Sevgili dostlar siz siz olun siyaseti düne göre değerlendirmeyin, yeni bir dönem, ona bağlı yeni bir yüzyıl başlıyor.

Dün kirli siyasi bir dil vardı, siyasiler için yalan dolan mübahtı, partiler daha çok maddi menfaate göre politikalar uyguluyorlardı. İslamı gericilik, Kemalist sistemi ilericilik olarak anlatıyor, halkı uyutuyorlardı ama bu gün öyle değil artık.

Yeni siyasi arenada şunlara dikkat etmek lazım.

İnanç, Kültür ve Tarihi değerlerimizle barışık mı olacağız, ya da bu değerleri yontmaya, örselemeye hatta yok etmeye çalışanların yanında mı duracağız?

Doğu bloğunu mert, samimi insanları, zengin coğrafyasıyla, mağdur haliyle insan yerine koyup özgüvenle mi hareket edeceğiz? ya da batı dünyasına karşı ezik ve silik bir duruşumuz mu olacak?

23  Nisan 1920de dualarla açılan ve “Emruhum şura beynehüm.(Onların işleri aralarında istişareyledir.)” ayeti kerimesinde faaliyet gösteren meclisin ruhu, 41 mısralık İstiklal Marşı ile barışık, hukuki ve insani normunu Veda hutbesinden alan bir devlet nizamını mı kabul edeceksiniz, ya da bu değerlere sırtını çevirmiş, tam tersine bu değerleri yok etmek isteyen, batı hayranı siyasilerin yanında mı duracaksınız?

Osmanlı İmparatorluğunun(Devleti Âliye-i Osmaniyenin) Sancak beyliği uygulamasıyla uyumlu bir eyalet sistemini mi tercih edeceksiniz ya da Avrupa özerklik şartını kabul edip ülkenin ayrışmanıza zemin mi hazırlayacaksınız?

Vatandaşın hem maddi hem manevi açıdan huzurlu bir hayat yaşaması için bir ortamın oluşmasına mı taraf olacaksınız yoksa maddi açıdan hezimete uğramış, manevi açıdan perişan olmuş bir yaşam tarzını mı kabul edeceksiniz?

Türkî devletler başta olmak üzere hem İslam dünyasına hem de bir o kadar mazlum insanların yer aldığı Birleşmiş Milletlerin zulmünden İslamın adaletine sığınmış adil bir dünya örgütünün oluşumuna katkı mı vereceksiniz? yoksa batıdan “aferin” almayı bir değer kabul eden zihniyetin yanında mı yer alacaksınız?

Kısacası göğsünü gere gere "ben Müslümanım" diyen insanların yanında mı yer alacaksınız? ya da ne olduğu belli olmayan, konjoktöre göre duruş sergileyen, daha çok küfrün defolu değerleriyle yaşamayı marifet sayan kimselerin yanında mı yer alacaksınız?

Mesele bu kadar açık ve net, artık ülkemizin yeni yüzyılında eski politik duruşla siyaset yapılamaz, bu halkın artık tahammülü kalmadı.

Bu halk tarihiyle, kültürüyle, inancıyla buluşmak/barışmak istiyor.

Bu halk cumhuriyet döneminde olup biten haksızlıkları öğrenmek istiyor,

Bu halk millet olarak öz değerleriyle yaşamak istiyor,

Bu halk hem dünyasını, hem ahiretini mamur olarak görmek istiyor,

Bu halk öz vatanında emin bir şekilde yaşamak istiyor,

Bu halk mazlum milletlerin hamisi olmak istiyor,

Bu halk yeni yüzyıl ile fark edilecek düzeyde dünyada varlığını hissettirmek istiyor.

İşte bu talepleri yerine getirebilecek siyasi blok cumhur ittifakıdır. Siz siz olan bu ittifaka sahip çıkın, ta ki özgürlüğümüze kavuşalım. Bu blok %75 oyu dahi hak ediyor diye düşünüyorum.

Siyasette saflar hiç bu kadar netleşmemişti.

Haydi hayırlısı.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir