Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 4588 kez okundu.
Yazının Tarihi :   31 Aralık 2023 - 20:44:19

Süper kriz!

Büyüt
Küçült
Süper kriz!

Recep Karakoç

Bilindiği gibi süper kupa finali gündeme bomba gibi düştü.

Önce kendi kendimize sorduk neden Türkiye süper kupa finali, Türkiyede değil de Riyad da oynanıyor diye?

Sonra bu sorunun cevabını bulduk. Suudi Arabistan ülkesinin tanıtımı için spor müsabakalarını da kullanıyormuş, bunun için de iyi bir bütçe ayırıyormuş.

TFF süper kupa maçını Riyad da oynayın teklifi yapmış. TFF da teklifi Fenerbahçe ve Galatasaray kulübüne iletmiş, kulüpler de maçı Riyad da oynayalım demiş.

Buradan iki kulüp ek mali gelir elde edecekler.

Buraya kadar her şey normal. Anormal bir şey yok.

Suudi yetkililer organizasyonun UEFA ve AFC kurallarına göre oynanmasını, yapılacak protokolü bu yönde hazırlayalım demiş, protokol hazırlanmış. Yani maç uluslararası maç statüsünde oynanacak.

İstiklal marşımız, bayrağımız, 100 yıl marşımız ve 100 yıl etkinlikleri için kullanılacak materyaller üzerinde anlaşmaya varılmış maç günü gelmiş.

Bizim kulüpler son dakikada demişler ki biz sahaya "Yurtta Sulh, cihanda Sulh" ve "Ne mutlu Türküm diyene" yazılı pankart ile çıkmak istiyoruz ve Atatürk fotoğraflı tişört ile de ısınmak istiyoruz.

Burada altının çizilmesi gereken şey "pankartların hazırlanması, tişörtlerin basılarak hazırlanması" bunları yapabilmeniz için bir zamana ihtiyacınız var. Madem bu hazırlıkları yapıyorsunuz neden o zaman Suudi yetkililere deklere etmiyorsunuz? Fenerbahçe ve Galatasaray kulübü bu isteklerinin belirli bir zaman önceden yapılacağını bilmiyor mu? Biliyor çünkü sayısız uluslararası maça çıkmış kulüplerimiz.

O zaman planlayarak yapılmış bir çirkinliktir bu.

Suudi yetkililerde bunun olamayacağını, UEFA ve AFC kuralları ortada, protokol ortada yani bunlar mümkün değil, son anda gelen istekleri kabul etmiyoruz demiş.

Var mı burada bir sıkıntı? Yok!

Sonra ne olmuş bizim taraftan birleri medyaya "Suudi yetkililer İstiklal marşımızı okumaya, Atatürk posteri asmamıza müsaade emiyor" diye fısıldamış.

Bizlerde hep birlikte hooop fırladık ayağa, daha ağzımıza ne geldiyse saydırdık "Hucurat 6 Ey iman edenler! Yoldan çıkmış biri size bir haber getirirse (onun doğruluğunu) araştırın! (Yoksa) bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz." Ayetini unutarak.

İki takımımızı hava limanında kahramanlar gibi karşıladık.

Meğer bu da futbol üzerinden, Milli değerlerimiz alet edilerek siyasi kriz çıkartmak girişimiymiş.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir