Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3423 kez okundu.
Yazının Tarihi :   19 Kasım 2022 - 11:28:47

Teşekkür

Büyüt
Küçült
Teşekkür

Recep Karakoç

8 KASIM 2022 akşam saat 21.30 da Tirebolu Devlet hastanesi Acil servise geldik.

Doktora yaşananları anlattım, devamlı aldığı ilaçların isimleri ile romatizma ilaçlarının isimlerini söyledim  İlk müdahale yapılmaya başlandı. 

Kan tahlilleri yapıldı kan oksijen oranı %70 olduğunu görünce oksijen takviyesi yapıldı, ciğer filmi, beyin tomografisi çekildi. 

Ciğer filminde akciğer de ödem olduğu görüldü. Amaca böyle nerde üşüttü dedi doktor. Hayır hiç üşütmedi, gün içersinde buna bağlı belirti de yoktu dedim. 

Doktorda o zaman kovit olabilir dedi, kovit de olması mümkün değil, çünkü bizden başkasıyla teması yok dedim. 

O sırada kan tahlilleri çıktı INR 7.90 olduğunu görünce hemen iç kanama olma olasılığı var diyerek mideye hortum atıldı, ciğer deki durumun da kanamayla oluşabileceği yönünde kanaate vardı.

Hemen Giresun Aksu devlet hastanesine sevk etti. (Bu arada kardiyoloji de gerekli kontrolleri yaparak görüş bildirdi) 

Giresun Aksu devlet hastanesine, acilen giriş yapıldı, müşahede bölümüne alındık. (Acil mudahale, müşahede bölümü ve acil servis elamanları gelen acil hastalara olağan üstü, mükemmel bir iş çıkardıklarına da gece boyunca şahit oldum.) 

Neyse bizim hastamıza müdahale devam ediyor, Dahiliye, kardoloji, beyin, göğüs hastalıkları uzmanları çekilen tomografileri inceliyor, yorumluyor, teşhis için çalışıyorlar.

Sonuç olarak akciğere kan sızıntısı olduğu tespit edildi. Akciğere kan sızıntısı olmuş. 

Acil serviste birde kırmızı alan diye bir bölüm oluşturmuşlar o bölüme gelen hastalar uzman doktorlar tarafından takip ediliyor. 

Bizide sabah kırmızı alana aldılar. Kırmızı alanda hasta yakını hastanın yanında bulunamıyor, bekleme salonunda kalıyor, ihtiyaç halinde hasta yakınını içeriye alıyorlar. 

Hastane yoğun bakım üniteleri dolu olduğundan kırmızı alanda ikindi vaktine kadar kaldık. 

Kırmızı alanda, endoskopi de yapıldı sırasıyla, Dahiliye uzmanı taburcu olabilir, kardoloji uzmanı taburcu olabilir, beyin sinir cerrahı taburcu olabilir dedi. 

Göğüs hastalıkları uzmanı taburcu olamaz yoğun bakım ünitesinde makina ile gözetim ve tedavisinin yapılması gerekir yönünde görüş bildirdi. 

Akşam Genel cerrahi yoğun bakım ünitesine yatışımız yapıldı. (Hastanenin ikinci katı komple yoğun bakım ünitesi olarak düzenlenmiş. Bu kata ve hasta yanına giriş çıkış yapılmıyor) 

Yoğun bakım ünitesinde yatan hastalar için her gün saat 10:30 ile 11.30 arası yoğun bakım bilgilendirme odası ve bekleme salonu diye bir bölüm var orada hastaya bakan yoğun bakım hemşiresi gelip hasta yakınına bilgilendirme yapıyor, birde monitör ile hastanızı büyük ekran dan  görüyorsunuz. 

Sistem aksaksız ve düzenli işliyor. 

Buraya kadar gerek Tirebolu gerek Giresun Aksu devlet hastanesinde karşılaştığım muamele mükemmeldi birden ona kadar bir numara vermem gerekse direk "On" Derim. 

Bu arada sağlık bakanlığı e-nabız uygulaması üzerinden kişisel sağlık bilgileri bölümünde kişiye yapılan tüm sağlık işlemlerini her gün düzenli olarak işliyor. 

Oradan tahlil sonuçlarını, yatan hastanın aile bilgilendirmesini, Hekim notunu, çekilen bütün filmlerini ve doktor raporlarını görebiliyorsunuz. 

Bu uygulama, bizim tedavi sürecinde çokça faydalandığımız bir uygulama oldu. 

Hastanede Temizlik son derece güzel, hastane acil servis personelinin o, yoğun çalışma temposuna rağmen kılık kıyafet, kişisel bakım mükemmel, bayan çalışanlar temizlik görevlisinden doktoruna, makyajlı, erkek çalışanlar bakımlı, elbiseleri tertemiz. Hepsine teşekkür ediyorum. 

08.11.2022 günü başlayıp 18.11.2022  hastane  tedavi sürecimiz Allaha şükür bu gün itibarı ile bitti.

Hastaneden görevli personel beni aradı, Ferhat Karakoç un yakını sizmisin dedi, evet benim dedim, babanızı bu gün taburcu etmeyi planlıyoruz, "nekadar sürede hastanede olabilirsiniz" diyor. 

45 dakika içersinde inşallah dedim. 

Babamın elbiselerini alarak gittim hastaneye, ilgili görevliyi buldum, biz geldik hastamızı alabiliriz. 

Siz elbiseleri bize verin, biz hastayı giydirip ambulans ile evine göndereceğiz. Biz bu işlemleri yaparken sizi bekleme bölümüne alalım, işlemler bitince sizi arayacağız dediler. 

Geçtik bekleme salonuna yarım saat sonra aradılar çıktım hastamın ilaçlarını aldım hastamızı giydirmişler, traşını yapmışlar, ambulans görevlileri nezaretinde teslim ettiler. 

Bu süreçte bizlere sağlık hizmeti sunan; Tirebolu Devlet hastanesi Acil servis çalışanlarına, Giresun Aksu Eğitim ve araştırma hastanesi acil servis çalışanlarına, Genel cerrehi yoğun bakım çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

Bu hizmeti sunan, sağlık bakanlığımıza ve devletimize teşekkür ediyorum.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir