Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2801 kez okundu.
Yazının Tarihi :   04 Ağustos 2022 - 14:08:33

Ümitsiz Bir Vakia Ve Siyaset

Büyüt
Küçült
Ümitsiz Bir Vakia Ve Siyaset

Fatih Yokuş

1961 Diyarbakırlı emekli imamım, halen Diyarbakır'da yaşıyorum.

Altmış yaşını aşmış biri olarak seçimden ve demokrasiden fazladan bir beklentim kalmamıştır

Siyasî aktörler değişebilir, yeni iktidarla beraber heyecan ve olumlu rüzgar yakalanılabilir. Ancak uzun vadede eski tas eski hamam" misali olur kanaatindeyim

Yani ümitsiz ve karamsarım.

Darbelerle askeri rejimi, cuntacıları, balans ayarı yapanları, kemalistleri, halkçı, sağcı, muhafazakar, liberal, dinci... her çeşit iktidarı gördüm.

Ancak insan haklarına saygı (yandaşa değil herkese), adilane  ekonomik paylaşımı, iş ve aş imkanının sağlandığını görmedim.

Ülke kaynaklarını ülke menfaatine uygun işletilmesini, adaleti, müsbet ilim ve fende terakkiyi pek görmedim. Müassir medeniyetleri hep geride takip ettik. Yetişmiş insan gücü ve beyin göçünü yaşadık.

Zenginler servetlerine servet katarken, diğer zümre "vatan", "bayrak", "ezan"... sevdaları ile yetinir oldular.

Tüm siyasi partiler iktidara geldiklerinde verdikleri sözü tutulduklarini pek görmedik. "Dun dündür" zihniyetini, iyiyin üzerine daha iyi koyma yerine muhalif olanı toptan silmeye başladıklarını, "Ben de hakkım" yerine "ben hakkım" düşüncesiyle farklılıklara tahammül edilmediğini gördük. 

Yanlışları düzeltme yerine insanları düzeltmeyi, yasaları insana uygun yapma yerine insanları yasalara uydurmaya çalışıldığını gördük.

Netice itibarıyla siyasete karşı güven bunalımı, siyasetten uzak durma ve "hepsi aynı" düşüncesi toplumda hâkim oldu.

Önümüzde çok öneli bir seçim olacak. Özelikle altılı masa olarak bilinen millet itifakki karamsar olmama ragmen bana ümid veriyor

Her kesimdeki ideolojik faşistler bunları rahat bıraksa ve millet bunlara imkân verse ülkemiz için güzel işler yapacaklarına kanaatim hâsıl oldu.

Bir birinden farklı siyasi görüşlere sahip olmalarına rağmen ülkenin âli menfaatleri için bir araya gelen altı partinin "gardiyan devlet yetine garson devleti" olunacağı ümidini veriyor

Solcusu, sağcısı, milliyetçisi, dindarı, demokratı, liberali, devletçi gibi farklı fikirlere sahip bu partilere imkân verelim.

Onları siyasi çıkar ve ıdeolojik davamıza fede etme savdasından vaz geçelim. Onlarin da iyi işler yapacaklarına tıkanan siyasetin önünü açacaklarına güvenim vardır.

İntikam duygusuyla hareket etmeden, iyinin üzerine daha iyisini koyarlarsa, kötüyü ıslah etme yoluna giderlerse herkesin kazanacağına emin gibiyim.

Yoksa "eski taş eski hamam" misali kaybedenlerden oluruz.

Selam ve dua ile.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir