Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 866 kez okundu.
Yazının Tarihi :   02 Eylül 2024 - 10:28:38

Ya milletin askeri olun, yada bu mesleği bırakın!

Büyüt
Küçült
Ya milletin askeri olun, yada bu mesleği bırakın!

Eyüphan Kaya

 

                                                              

Devlet tarif edilirken; “Yasama, Yürütme ve Yargı olmak üzere bir sac ayağı üzerindedir” denir, mevcut diğer kurumlar bir şekilde bu erklerden birine bağlıdırlar. O erk de yürütme olduğunu biliyoruz.

Devletin sevk ve idaresinde dördüncü müdahil yasal bir etken yoktur, olsa da tanımak doğru değildir. Bir şekilde mevcut yasa ve anayasa böyle bir güce kapı açık bırakmamalıdır.

 

*Yasama organı olan Meclis, milletin huzuruna endeksli yasama ve denetleme görevini yapar,

*Yargı, mevcut yasalar çerçevesinde adaletin tecelli olması için mesai harcar,

*Yürütme de, bakanlıklar aracılığıyla vatandaşa hizmet eder. Devlet budur, bu!

 

Bizim ülkemizde hülyalarda yaşayan kimi gaflet ehli hala bu hakikati kavrayamadılar.

Görevi ülke savunması olan kimi asker “ben Atatürkün askeriyim” der, Kimi karanlık odakların deve dişleri “anayasanın ilk dört maddesi değişemez” diyerek parmak sallıyor,

Kimisi İslam hukuku karşısında “biz laikliğin bekçileriyiz” deyip ileri geri konuşuyorlar. Bu tür insanlara “haydı oradan!” demekten başka bir şey söylemeye gerek yok.

 

Birilerinin iki pırpır takıp babalarımızı düğdüğü günler oldu, ama biz Anadolu insanı olarak okuduk, milyonlarca üniversite mezunu olarak bu milletin hizmetinde çalıştık/çalışıyoruz. Devletin ana erklerine gözdağı verenlere pabuç bırakacak halımız yok, hem bu vatandaşların vergileriyle okuyacaksınız, yaşayacaksınız hem de millete parmak sallayacaksınız kabul edilir gibi değil.

 

Kemalist sistemin bu ülkenin insanına  verdiği sıkıntı gereğinden fazla oldu ve o yüzyıl kapandı, bir daha böyle bir sıkıntının devamına tevessül edenler en yakın zamanda adaletin bariyerlerine takılacaklar.  Öyle canı isteyen gelip kendince disiplinsizlik yapamaz. Halk sizi yutar, bu defa FETÖ falan gibi kendinizi saklama imkanınız da olamaz bilesiniz.

 

Yeni sistem de kesinlikle Kemalist sistem olmayacak, 23 Nisan 1920 günü dualarla açılan Meclisin ruhu, İstiklal Marşının özü ve Veda hutbesinin temasıyla barışık bir devlet nizamımız olacak, haberiniz olsun. Cesaretiniz varsa kefir olduğunuzu, bu ülkeyi küfrün tesirinde kalması için çalıştığınızı deyin, halk size yasal yetki versin olur biter, münafıklığa gerek yoktur.

 

Bu ülkede en yüksek rütbe vatandaşlıktır, vatandaş rıza devri kapandı. Bir ara İstanbulda önemli bir stratejik toplantıdayız, konuşmasına başlayan herkes “sayın başkanım sayın paşam” deyip konuşmasına başlayınca anladık ki aramızda bir emekli general var. Konuşma sırası generalimize gelince dedi ki; “bazı arkadaşlarımız hala o eski unvanımla beni anmak istiyorlar, halbuki ben emekli olunca konuşmamın bir paragrafında Orgenerallikten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına terfi ediyorum şeklinde konuştum”.dedi. Müthiş bir alkış ile ilgi topladı. Bizim daha ağzı süt kokan teğmenlerimiz “Mustafa Kemalin askerleriyiz” diye nara atıyorlar, bin teessüf ederim! Bu ordu milletin ordusudur, ya milletin askeri olun, ya da bu mesleği bırakın! 

 

Olmuyor olmuyor, müsaade edin bu ülkede huzur içinde yaşayalım, adamsanız ülkenin güvenliğini sağlayın, Baş komutanın komutasında, Milli Savunma Bakanının emriyle hareket edin, biz de size hakkımızı helal edelim.

Bu ülke 85 milyon vatandaşındır, bu ordu da bu milletin ordusudur, ordu vatanı dış tehditlerden korumakla yükümlüdür. hırtpırt Musrafa Kemalin ismiyle milletin karşısına çıkmayın e mi?

 

Bu kadar açık ve net söylüyorum o eski karanlık aklın tortularından akıl alıyorsanız vay halinize, daha ne diyeyim.

 

İşinize bakın işinize.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com.tr genel yayın yönetmeni.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir